Citat:
În prealabil postat de Decebal
Te rog frumos, domnu Iustin, despre care miliard de catolici vorbiți? Așa crezi dumneata că este vorba despre un miliard? Păi cu ortodocșii sunt ăia 200-300 de milioane de care se vorbește? Ei bine, nici catolicii nu sunt miliardul ăla din statistici. Este vorba despre statistici în mod evident mincinoase și făcute așa pentru publicul larg. Oamenii cu discernământ mai dezvoltat știu că este vorba despre o simplă glumă. Și catolicii știu asta și o știu foarte bine. Și da, reafirm că, în credința mea, catolicismul este eretic și heterodox. Asta nu înseamnă că tot ceea ce spun ei ar fi greșit, ci doar că este eretic și heterodox.
|
Deci nu numai eu sunt obligat la contradictii:in cuvinte :) Adica nu tot ce spun ei este gresit dar este eretic. Exista erezii gresite si erezii mai putin gresite,si chiar non-erezii in ceea ce zic ei.
Si ?
Care e atitudinea dv practica acum,dupa ce a-ti stabilit ca catolicii sunt eretici?
Nici una. Aceiasi ca a mea ,evitati sa mai intrati in bisericile lor.
Sau daca sunteti in tren cu un catolic ,nu vorbiti cu el? La ce folosesc aceste departajari?
Oare acesta e sensul credintei ,sa stabilim ce e este eretic la altii ?
Aceasta constatare triuumfala a dv nu a produs absolut nimic pozitiv in viata dv. In viata Bisericii da,a produs,pentru ca atunci chiar aveau de impartit,si chiar era necesara departajarea .Dar altfel,dupa 1000 de ani,repetati ca un papagal(fara sens de jignire ci doar de imitare) ,fara sa fie cazul , o decizie dureroasa care a trebuit sa fie luata acum 1000 de ani.
Ce este actual inca, si va fi actual mereu ,este sa traim in dragoste cu ceilalti. Aceasta daca a-ti repeta-o mereu si a-ti si face-o ,v-ar fi de mare folos
Dar a repeta zilnic ca altii sunt eretici, e timp pierdut,caci nu ne aduce nimic pozitiv in viata