Citat:
În prealabil postat de Tomita
Pai daca a fi crestin in acte nu imi asigura mantuirea inseamna ca pot trece la orice religie si pot inventa orice religie ca nu conteaza?
Scuze daca interpretarile ti se par razboinice...se poate inventa si o alta religie de compromis intre ecumenism si crestinism (ortodox) ca sa fie pace, nu?
Inteleg ce a spus celalalt si nu e nimic personal dar... lucrurile care au importanta te afecteaza si reactia e pe masura.
|
Nu exista decat o religie pe pamant ,si anume Hristos. Restul sunt simple basme . Si nici macar nu este o religie aceasta ,ci e insasi viata noastra .Hristos e insasi viata noastra . Cei bolnavi nu pot fi insanatositi de mahomed ,ci doar de natura pe cale normala, sau de Hristos,Fiul lui Dumnezeu,pe cale supranaturala . La fel cei saraci,cei flamanzi,cei morti ,nu pot fi alinati decat numai de Hristos.
Si atunci unde este ecumenismul(ma refer la crestini aici) ? Nu cumva la cei care au crezut macar o clipa ca Hristos nu este totul ? Caci daca Hristos e totul ,dispare obiectul acestei dispute. Hristos e toata viata noastra ,toata speranta noastra ,singurul Adevar pe care il cunoastem ,si singura Luimna care ne poate lumina.
Nu stiu raspunsul la multitudinea de culte aparute,nu stiu de ce Dumenzeu a ingaduit sa se intample asta . Eu insa ramin ortodox in aspiratie ,si crestin in fiinta.
Fiecare ramina cum va vrea,Dumnezeu stie ce e mai bine pt fiecare .
Daca orotodoxia e un drum greu ,caci despatimirea e greu de realizat ,exista lucruri simple care le putem face :sa iubim pe Hristos ca pe insusi viata noastra ,si pe ceilalti ca si cum ar fi Domnul in ei.
Daca aceste lucruri simple nu le facem ,cum putem sa privim la cele inaintate: la sfintii care s-au retras in pustie,la cei care si-au lasat viata pt rugaciune,la cei care si-au invins orice nevoie a trupului ?
La ce ne ajuta sa impartim certificate in stinga si in drepata ,cine vorbeste corect si cine nu? Oare razboiul nu este in noi insine? Oare nu aceasta e ortodoxia?