Citat:
În prealabil postat de corindb
Vorbeam de mărturia unui om în vârsta, care simt ca a fost sincer! Vrei sa spui ca a fost o făcătura? Daca crezi acest lucru să-ți fie de bine... Eu nu cred acest lucru. "Hrăni cu minciuni... interese...voiculesciene " este vorba de alegere eu nu ma simt comod nici cu cele aservite intereselor basesciene.
|
În cazul de față despre Voiculescu era vorba. Nu sunt adeptul niciunei aserviri, pentru nicio tabără, nu-mi place să fiu manipulat și mințit de nimeni, indiferent ce culoare ar avea.
Cât despre bătrânul de care spui că simți că a fost sincer... Poate a fost, poate nu, n-am de unde să știu. Ce știu, însă, e că nu pot avea încredere în cei care au făcut reportajul sau emisiunea. Nu sunt singurii care mint și care-și fac din manipularea conștiințelor o profesie. Poate că cea mai mare parte a jurnaliștilor se ocupă cu asta. E grav, însă, că noi acceptăm să ne hrănească pe banii noștri cu tot felul de gogoși, făcându-ne aliați și aplaudaci ai propriilor noștri călăi.
Mă opresc aici, pentru că riscăm să transformăm și topicul ăsta într-unul de polemici fără sfârșit. Și asta din cauză că ne situăm emoțional într-o tabără sau alta, desfigurând argumentele raționale.