Citat:
Īn prealabil postat de Tartaruga
:)
Sunt deaccord cu cele scrise, asa este cum ati scris :)
Credeti ca poate cineva sa inteleaga cele scrise fara sa le fi trait macar o clipa in viata sa? Eu sunt convinsa ca nu
Doar o mica remarca am de facut - dupa ceea ce ati scris la sfarsit, mai urmeaza o treapta: dupa dobandirea lui Hristos, toate "gunoaiele" capata din nou sens, dar unul complet diferit de ceea ce era inainte, si de-abia din acel moment incolo incepe adevarata bucurie de a trai: acum si aici, la fel de mult ca si atunci si acolo... pentru ca Imparatia nu vine de nicaieri, ci ea traieste/se afla in inima noastra inca de pe acum, daca ii permitem
Numai bine!
|
Din pacate, iarasi va inselati foarte tare. Din necunoastere.
Imparatia lui Dumnezeu nu se afla in inima ta. Ca nu esti tu Dumnezeu care sa o contina. Confunzi ca intotdeauna creatura cu Creatorul.
Imparatia lui Dumnezeu, daca va fi vreodata dat tie sa o cunosti, este cognoscibila calatorind pe drumul drept ascuns in inima omului.
Cel care cauta Imparatia incepe un drum coborind mintea in inima. Astfel, cu mintea coborita in inima, la rugaciune, pe masura ce rugaciunea devine tot mai curata sufletul trece, vama dupa vama, purtat de Duhul Sfant, tot mai aproape de Imparatie...
Cand Usa Milostivirii se deschide pentru cautatorul de Imparatie, atunci el ajunge sa vada ceea ce mintea si vorba omului nu poate gandi si rosti.
Imparatia lui Dumnezeu este dincolo de inima omului. Dar drumul care duce catre Ea este inima, poarta secreta prin care incepe si, pana la o vreme continua periplul initiatic.
De voiesti sa incepi aceasta calatorie, de voiesti sa cunosti Imparatia lui Dumnezeu, va trebui sa iti gasesti calauza (ca in filmele cu indieni sau filmele lui Tarkovski). Aceasta nu este alta decat Traditia Bisericii si un rugator incercat, care sa iti fie duhovnic.
Intr-o zi vei afla, poate, ca toate cuvintele mele catre tine au fost adevarate. Eu nu am facut scorneli din cap, ca tine. Eu doar ti-am schitat, in mare, cam despre ce e vorba.
Dumnezeu sa te miluiasca si sa te conduca in Imparatia Lui! AMIN+