În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Cand sensul metanoiei,care pleaca de la o pocainta profunda,reala,ce nu poate fi nici mistificata si nici confundata cu regretele obisnuite si nevolnice,isi arata intreaga sa semnificatie veti observa,intradevar, ca ea cheama nu numai la o pocainta pentru pacatele infaptuite ci iti indreapta privirea spre o noua intelegere,in directia asteptarii venirii Imparatiei.Esenta acestei Imparatii este domnia Duhului Sfant prin ea si in ea iar acest lucru nu se intimpla independent de noi,ci prin domnia lui Hristos in inima fiecaruia si prin fiecare asupra intregii lumii,o trecere transformatoare a Luminii prin noi,intr-o simbioza ce numai Duhul o poate realiza,cand tot ce este vechi va fi trecut iar Imparatia din fiecare va grabi venirea plinatatii sale: ,,vi se cuvine vouă să umblați întru viață sfântă și în cucernicie,Așteptând și grăbind venirea zilei Domnului"(II Petru 3,11-12).In cadrul Cinei descrise in Marcu Mantuitorul spune ,,Adevărat grăiesc vouă că de acum nu voi mai bea din rodul viței până în ziua aceea când îl voi bea nou în împărăția lui Dumnezeu."anuntand caracterul profund eshatologic al curgerii timpului insa nu spre distrugere si nimicire ci spre restaurare.La asta suntem toti chemati,Mantuitorul prin venirea Sa ar fi putut anihilia lumea printr-o judecata fara mila dar EL a ridicat lumea,apucand-o din mana intunericului,anihiland conditiile ce ar fi condamnat-o si i-a intors privirea pierduta spre propria ei vindecare,spre propria ei mantuire.
O uriasa forta spirituala a lui Dumnezeu, prin Fiul Sau, a invadat din acel moment lumea, ca un suvoi navalnic de neoprit, aducand, dar nu inca in totalitate, Imparatia printre noi si in noi.A venit nestiut printre noi,nestiut de cei pe care i-a chemat sa-i fie alaturi.Si noua ne spune la fel,,Vino dupa mine!"iar cei care aleg sa-l urmeze,saraci sau bogati,slabi sau puternici,inteligenti sau simpli,EL li-se reveleaza chiar prin intermediul durerilor,incercarilor si suferintelor prin care vor trece pentru EL si al triumfului inaltarii peste ele prin EL,iar acesta profunda taina,a drumului Crucii,va fi modul cum ei vor invata prin propriul lor drum cine este EL cu adevarat.
Traim cu frica ca daca ne-am implica cu toata fiinta am avea parte de suferinta dar uitam ca impartasind suferinta iti maresti si capacitatea de a trai si de a darui bucuria.Finalmente acesta bucurie sfanta,de a renunta la tine pentru cei din jur,din dragoste pentru Dumnezeu te duce in fata concluziei de neevitat ca nivelul fericirii dupa standardele normale nu conteaza pentru ca trece si ca de fapt chemarea este de a raspunde chemarii Evangheliei si acest raspuns va fi singurul lucru care va face fiinta umana sa traiasca cu adevarat profunda fericire la care a fost chemata in Eden,restaurati fiind in Imparatie si lasand in urma lumea sarpeului ce i-a fost zdrobit capul.
Cei care ii multumesc din inima si pentru tot lui Dumnezeu sunt cei cu adevarat bogati in spirit.Fericirea noastra interioara nu depinde de gradul de fericire lumeasca pe care-l experimentam,ci de gradul de recunostiinta pe care-l avem fata de Dumnezeu.Viata ti-se poate parea opaca cat timp te uiti la ea in modul omenesc obisnuit.Dar prin aceea dragoste fata de Dumnezeu,cand viata ta este ridicata in fata slavei Sale transformatoare,ea incepe sa straluceasca,sa radieze lumina si va veni ziua cand stand in fata Lui si privind la ea in urma sa te gandesti uimit cum aceea mica samanta pusa-n tine prin moartea si invierea lui Hristos a putut sa transforme ceva ce parea imposibil.In acest mod,invingand spectrul mortii,primind totul ca un dar de la Dumnezeu iti eliberezi mintea de lumesc si primesti aceea libertatea de a-l iubi din toata inima,cu tot sufletul si cu toata fiinta ta nu numai pentru ceea ce a facut ci mai ales pentru ceea ce este EL.
Doamna,domnisoara,asta am avut sa va spun,mai mult nu am si v-am alcatuit un mic crochiu fara valoare,petice rupte de citate din alte haine ce au trecut,in speranta ca dvs veti cauta Imparatia din toata inima si veti putea spune precum Apostolul Pavel: ,,eu pe toate le socotesc că sunt pagubă, față de înălțimea cunoașterii lui Hristos Iisus, Domnul meu, pentru Care m-am lipsit de toate și le privesc drept gunoaie, ca pe Hristos să dobândesc(Filipeni 3,8)
Doamne ajuta!+
|