View Single Post
Vechi 15.08.2012, 20:43:33
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu se susține, pentru că în Apocalipsă, fiind o carte în esență de origine evreiască, numărul 666, numărul numelui fiarei, este calculat după "numerologia" alfabetul ebraic, nu a celui grec. În această capcană au căzut și pseudo-creștinii adventiși cu interpretarea lor eretică în care atribuie nr. 666 expresiei "vicarius filii dei" folosită pentru a denumi în latină titlul papal roman de "locțiitor al Fiului lui Dumnezeu", doar că la semidocții și incompetenții într-ale creștinismului adventiști, calculul se făcea după numerele atribuite literelor din limba latină. Dar este vorba despre același tip de interpretare eronată și tendențioasă.

Asta nu este o teorie de a dumitale, ci este o învățătură a evangheliilor, prin urmare nu ai inventat dumneata această teorie. Iar lucrurile nu sunt chiar așa de simple, pentru că pot fi, au fost și probabil încă mai sunt și vor mai fi oameni care sunt și învățați dar care sunt și curați cu inima. Aceste două trăsături nu sunt incomptabile, doar că la unii mai puternici într-ale lumii acesteia le este mai greu să se înalțe la nivelul evnagheliei, ceea ce pentru ei ar constitui o imaginată "coborâre".

Iarăși în materie de creștinism adevărat, nu este suficientă așa zisa logică necoruptă a inimii, atâta timp cât necoruperea lumească a inimii nu este încununată de cununa revelației sfinte, a neprihănirii și nestricăciunii care vin din transcendența și sfințenia lui Dumnezeu, sau de la Mijlocitorul Iisus Christos în Sfânta Biserică prin Sfântul Spirit.

Ți-am mai spus îți repet că ești profund heterodoxă în convingerile tale mai mult sau mai puțin creștine, și că ar fi bine să faci o terapie de ortodoxie autentică, din harul lui Dumnezeu, ca să poți să ai măcar o minimă legitimitate în pozițiile pe care le susții, poziții profund heterodoxe.
Eu mai am o teorie care imi place: cei curati cu inima il vor vedea pe Dumnezeu. Iar pe cel ce ajunge sa il vada pe Dumnezeu, credeti ca il mai intereseaza apoi nivelul stiintei si teoriilor omenesti? Eu sunt convinsa ca nu.

Cat despre numerologia evreiasca, dvs. o cunoasteti cumva? Exista? Daca da, ea se aplica alfabetului evreiesc sau celui latin?...
Reply With Quote