Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 15.08.2012, 02:15:07
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Deci intr-adevar moartea Domnului nu are nici un sens pentru ei, este ca si cum Dumnezeu nu ar fi capabil de iertare.
Inteleg ca e plauzibil ca pentru unii dintre evrei "moartea Domnului" nu are sens.
Dar de ce adaugi tu ... "intr-adevar"?...
Cum vine asta, Tartaruga? Cum adica "intr-adevar"? In ce sens o zici ? (ca pot fi mai multe, nu neaparat cel la care s-ar gandi un anxios...)
Draga Ioan,

Dvs. ce va pricepeti la psihologie, ati auzit de studiile care au aratat ca oamenii au tendinta sa considere adevarat ceea ce cunosc ei, si sa ia drept fals ceea ce nu le este familiar? Spuneam asta asa in general, pentru toate postarile prin care ma atacati gratuit. Dar nu ma supar, imi sunteti drag :)

Acum pentru a va raspunde la postarea precedenta: pentru mine Botezul este sfant, si tocmai de aceea nu trebuia politizat intr-un nici un fel ci trebuia lasat asa cum a fost infaptuit el de apostoli si de primii crestini. Subiectul studiului nu este sfintenia Botezului care pentru mine este evidenta, ci manipularea botezului pentru interese straine scopului sau. Iar cercetarea nu are ca scop cunoasterea sterila ci convingerea ca adevarul ne face liberi, deci convingerea ca atunci cand adevarul va ajunge la lumina, Taina Botezului va fi eliberata de tot ceea ce nu-i apartine.
Ma amuza perceptia celor din afara despre mine, este ca si cum o apa cvasi statatoare ar acuza un parau de munte ca-i nelinistit si agitat, cand de fapt paraul traieste o pace adanca in el insusi :) Ca sa fie mai simplu pentru dvs. a intelege: ganditi-va cate vede, aude si face Dumnezeu in fiecare secunda, fara odihna, ca noi am pica extenuati si agitati daca am fi in locul Lui in timp ce El este de fapt o imensa pace :)

Ca sa va raspund si mesajului din postarea de mai sus: daca Dumnezeu este mult milostiv, inseamna ca poate ierta pur si simplu pe omul care isi cere iertare si se caieste: Inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi a fost spus inainte de venirea Domnului. Multe rugaciuni legate de marea mila a lui Dumnezeu pe care le facem noi sunt din VT, mai ales din psalmi, deci dinainte de venirea Domnului. Dumnezeu este numit Hashem in ziua a sasea a creatiei, tocmai pentru a arata mila de care va da dovada fata de om. Ce nevoie mai era atunci de venirea Lui? Logica spune ceea ce zice si Biblia: plata pacatului pentru ca Dumnezeu este si drept, nu numai milostiv, iar cum noi eram incapabili de a plati, a platit El, prin aceasta dovedindu-se marea Lui dragoste fata de noi. Cum insa la evrei, Elohim a planat doar peste zilele 1-5, dupa care, in ziua a 6-a s-a manifestat Hashem, iata cum Dumnezeu este atotsuficient pentru a ierta din punct de vedere evreiesc. Am vazut ca (aproape) nimeni nu mi-a raspuns pe topicul ce l-am deschis cu venirea Fiului omului inainte ca apostolii sa termine de predicat in cetatile Israelului (a Israelului geografic, se intelege clar din text!)...

Si apropos de politizare, dvs. stiti cum a fost increstinata Rusia? De ce tarul Vladimir a decis sa dea o religie rusilor, de ce a ales Ortodoxia si de ce apoi i-a botezat pe toti rusii cu forta?

Asta ca sa intelegem mai bine si topicul de fata legat de nunta mixta, pentru ca toate se leaga, nimic nu-i disparat si independent...

Last edited by Tartaruga; 15.08.2012 at 02:35:42.
Reply With Quote