Conferință la Oradea 2004 - dna. C. Todea-Gross
Ce sunt metodele contraceptive?
Metodele contraceptive nu sunt nimic altceva decât înlocuirea unui avort chirurgical cu un avort hormonal. Ce înseamnă acest lucru? În anii ‘55 au încercat doi medici din America să descopere o metodă contraceptivă. Ei au aflat că progesteronul, unul dintre hormonii feminini, poate face acest lucru. În ‘56 se știa că cei doi hormoni, și estrogen și progesteron, pot să pună ovarul în repaus, să nu se mai elimine ovulul, și atunci este practic oprită fecundarea și prevenită o sarcină.
În anii ‘60 prima pilulă a apărut în SUA. Să nu credeți că pilula a fost, să zic așa, din anii ‘27 sau știu eu, să nu credeți că s-a încercat să se descopere doar pentru un tratament, fie el chist ovarian, fie endometrioză, fie tulburări de ciclu. Pilula nu a fost descoperită pentru a fi un tratament, ceea ce este în ziua de azi, ci în primul rând ca metodă contraceptivă pentru „libertatea” omului, pentru „libertatea femeilor”.
În anul ‘61 a început să fie pe piață nu doar în America, ci și în Anglia și în Franța, iar apoi în toate celelalte țări occidentale, urmând ca la noi în țară să intre pe piață, știți bine, după revoluție, în anul 1990.
Medicii ginecologi s-au gândit și așa au considerat, că în sfârșit s-a descoperit miraculosul medicament pentru oprirea unei sarcini. Apoi foarte rapid, medicii și-au dat seama că au greșit. Nu este un medicament contraceptiv. Si de curând s-a dovedit că acești hormoni de fapt nu fac altceva decât să producă unele, și chiar mari, dereglări în organism.
Ce fac acești hormoni? Cei doi hormoni, progesteron și estrogen, sunt hormoni feminini care sunt secretați în mod normal, natural, de ovarul femeii. Când o femeie rămâne însărcinată, are loc o modificare a secreției lor, ovarul este pus în repaus. Femeia nu mai are ciclu menstrual și se dezvoltă acel așa-zis corp galben sau placentă.
În momentul în care noi luăm pilula, noi introducem în organism, de fapt, un surplus de hormoni, nu naturali, ci sintetici(hormoni modificați în laborator)- structura lor chimică este în așa fel modificată ca să aibă un efect maxim contraceptiv și abortiv. Și în primul rând abortiv.
Pilula nu este doar contraceptivă, este și abortivă. Pilula duce la avorturi.
În momentul în care ingerăm acești hormoni, nu se întâmplă ca în cazul celor naturali care dimineața, după un timp de înjumătățire, se elimină din organism orice surplus de hormoni naturali. Aceștia sunt hormoni sintetici, chimici, care se depozitează în timp în organism. Oricine care ia pilula timp de ani de zile, și mai ales cinci ani și peste cinci ani, va avea un stoc de hormoni în ficat. Acest stoc de hormoni din ficat va produce în lanț niște reacții ireversibile, cronice, care duc la boli cronice, pe care noi, medicii de familie ne străduim să le vindecăm. Și nu reușim. Este deja târziu!
În momentul în care acești hormoni intră în organism, ei au trei acțiuni. În primul rând v-am spus că pun ovarul în repaus, în al doilea rând acționează pe mucoasa uterină. Ce fac aici? În momentul în care are loc fecundarea – pentru că trebuie să știți că pilula are o mare rată de eșec, nu este contraceptivă doar, v-am spus, eșecul este între 3 și 8 %, chiar mai mult – în momentul în care această pilulă duce totuși la fecundare, în acel moment copilul ajunge în mucoasa uterină. Mucoasa uterină este modificată de această pilulă, este chiar distrusă, ca acest copil să nu se poată nida și atunci el este avortat. Și iată că se ajunge la un avort. Statistic, o femeie care ia o pilulă timp de 2-3 ani de zile are cel puțin două avorturi hormonale.
|