View Single Post
Vechi 14.08.2012, 17:14:49
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Știu că ai citit mult în domeniu și mă bazez că-mi poți da măcar o trimitere.
Conform dorintei explrimate in solicitare ofer o singura referinta, cu precizarea ca este prezentata paradigma stintifica a vremii respective.
Sfantul Ioan Damaschin - Dogmatica.

Citat:
Într-adevăr, se pare că nu este posibil în modelul PP decît dacă discul s-ar roti.
:)
E un pas inainte.
Pamantul Plat e o elucubratie stiintifica, conform paradigmei stiintifice actuale. (Daca ai accepta metoda stiintifica si limbajul stiintific, demonstratia inechivoca ar fi relativ usoara)

Citat:
Eu nu am cum demonstra științific aceste lucruri, nici că Pămîntul are o formă sau alta.
In aceasta situatie te rog sa ii lasi pe cei care pot sa o faca.

Citat:
Scopul meu a fost însă cel de a arăta că modelul de mii de ani al PP este posibil, cu alte cuvinte nu este imposibil.
Cum arati din moment ce nu accepti metoda stiintifica (si implicit limbajul stiintific) ca garant al obiectivitatii realitatii functionalitatii lumii fizice descris de stiinta?

Citat:
Atunci cînd va veni un argument care să infirme total această posibilitate, voi declara subiectul închis pentru totdeauna.
Nu, nici marile universități ale lumii nu mai au credibilitate pentru mine
Traieste in lumea ta atunci... esti liber sa faci ce vrei.
Constiinta ma indeamna sa te asigur ca stiinta "nu crede", ea cerceteaza bazandu-se pe empirsim, avand la baza epistemologia.
Sfintii Parinti nu au blamant studiile stiintifice si filozofice din vremea lor. Multi Sfinti Parinti si Sfinti contemporani (precum Sfantul Luca al Crimeei) erau eruditi cu studii profane in universitati elocvente.

Citat:
Eugen, dacă nu aveam răspusuri la problemele respective, nu deschideam topicul ăsta.
Florin-Ionut, consider ca problema este ca nu doresti sa studiezi adecvat stiinta la nivel universitar, postuniversitar...
Caci daca ai studia adecvat, cu profesori buni, ai intelege. Nimeni nu s-a nascut invatat, harul Duhului Sfant potenteaza talantii fiecaruia (cunostinte, inteligenta, milostenie, dragoste...) si il ajuta pe om sa puna tot ce are in slujba lui Dumnezeu si a Sfintei Sale Biserici. Un exemplu elocvent contmeporan: Sfantul Luca al Crimeei, care a pus stiinta medicala (pe care o cunostea foarte bine, inclusiv genetica, arborele filogenetic) in slujba lui Hritos Iisus si a Sfintei Sale Biserici.
Asadar sa luam aminte.

Citat:
Dacă tot ești tu creștin convins și accepți argumentele teologice, spune-mi, ce a vrut să spună evanghelia cînd diavolul i-a arătat Lui Iisus toate împărățiile lumii de pe un munte înalt? Cum ar fi posibil așa ceva în modelul PS?
Draga Florin-Ionut dumneata intelegi "vederea duhivniceasca"?
Pentru intrebara ta vei gasi raspunsul in urmatoarea lucrare:
Sfantul Ioan de Kronstadt - Viata mea in Hristos
Nu ofer detalii caci idemnul meu (de la care nu ma exclud), asa cum am precizat in numeroase randuri, este lupta impotriva ingnorantei intelectuale: duhovnicesti, teologice, stiintifice, filozofice...

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiascas Domnul Iisus Hristos.

P.S. Iarat-mi te rog tonul mai aprig. Nu sunt "suparat" pe tine ca persoana ci pe starea ta actuala (de negare a evidentelor stiintifice in primul rand) pe care nu o cosidier "normala" din puct de vedere filocalic. Dracoveniile filozofice materialiste ateniste nu se combat prin negarea stiintei, dimpotriva, asa cum spun Sfintii Parinti se combat prin foarte buna cunoastere atat stiintifica cat si filozofica. Sfintii Parinti au aratat inechivoc acesta prin exemplul lor, multi erau eruditi. Multi Sfinti contemporanti precum Sfantul Luca al Crimeei au fost savanti! Ei sunt modele de urmat si nu cei care in viclenia lor sunt asemnea "vulpii care daca nu ajunge la struguri zice ca sunt acri" pentru a induce in eroare si pe altii... din invidie, ca nici altii sa nu ajuga acolo unde ea nu poate...
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";