View Single Post
Vechi 14.08.2012, 00:13:39
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Bine spui "se apropie oarecum", dacă ai citi până la capitolul din care ai citat concluzia e cu totul alta. Concluzia sună cam așa "Deci, cine nu vede cat de rea e inchipuirea si cat se cuvine a fugi de ea"? Iar ceea ce ai citat este doar o recomandare, o armă împotriva altor închipuiri sau gânduiri venite de la diavol care ne-ar putea razboi. Eu însă mă opresc aici pentru a nu strica bucuria celor sunt de acord cu subiectul acestui topic și le cer iertare celor pe care i-am necăjit cu postările mele...

ps: după cum spuneam că ideea nu este una tocmai potrivită, iată au apărut deja și elucubrațiile pe care le anticipam.
da am citit,si ma gandeam ca se refera mai mult la inchipuirea,imaginatia din timpul rugaciunii,sau la inchipuire ,visare sau la imaginatia in legatura si cu imaginatia duhurilor cazute in care omul crede ca vede raiul sau iadul ,sau ingeri,revelatii...
-dar Sfantul zicea ca ne putem gandi,oarecum imagina "tainele Vietii si Patimii Domnului, Nasterea si Pestera, Intampinarea in Biserica, Botezul in Iordan, Postirea de patruzeci de zile in pustie, Propovaduirea Evangheliei Lui, Minunile facute, Schimbarea la fata in Tabor, Spalarea picioarelor Ucenicilor, Darea Tainelor, Vanzarea, Patimile, Crucea, Ingroparea, Invierea, Inaltarea Lui, Chinurile de multe feluri ale Mucenicilor si indelungile vietuiri in pustie ale Cuviosilor. "

-de asta zic ca se apropie pt ca si ei se gandesc cum era in vremea Lui Iisus
Reply With Quote