View Single Post
Vechi 12.08.2012, 21:54:47
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Si mie imi place sa ma uit la Olimpiada, de altfel, singurul sport pe care il practic este privitul la sport! :)) Si tare ma bucur vazandu-i pe acesti oameni frumosi care dau ce-i mai bun din ei ca sunt si credinciosi. Imi place si gimnastica artistica, si inotul, imi plac si gimnastele noastre, imi place si Phelps. Nu degeaba crestinul este numit atletul lui Hristos si nu degeaba lupta pentru mantuire este asemanata de Apostolul Pavel cu un maraton. Acum, vazand aceste poze, m-am convins si mai mult ca unii inteleg sa ii aduca slava Domnului prin sport, tot asa cum altii inteleg sa ii aduca slava prin invatatura.

Nu stiu de ce toata lumea crede ca o fac doar pentru bani si glorie. Unora chiar le place sportul pe care il practica cu atata sacrificii si o fac ca sa se intretina si ca sa isi intretina familia. Ati vazut-o pe rusoaica aceea de 37 de ani care a concurat la sarituri pentru Germania? A participat la mai multe editii pentru ca are acasa un copil bolnav, al carui tratament costa foarte, foarte mult. De altfel stiu ca si Marian Dragulescu avea aceasta problema. Banel Nicolita, ca sa trecem in spatiul mioritic, atunci cand a inceput sa joace la Steaua, avea acasa nu stiu cati frati si niste parinti lipiti...

Citeam zilele acestea pe un blog un articol despre olimpicii internationali la matematica. Nu era niciun paragraf in care sa nu se deplanga faptul ca sportivii de la JO sunt atat de celebri si sunt recompensati material, in vreme ce matematicienii sunt, vezi Doamne, nerecunoscuti si ca lumii nu ii pasa de ei. Si eu consider ca matematica si orice disciplina care solicita aptitudinile intelectuale sunt superioare celor fizice, dar mentalitatea noastra balcanica e sa cartim mereu impotriva altora, in loc sa fim solidari si sa vedem partea buna a lucrurilor. Sa fie oare pentru ca strugurii sunt acri? E loc sub soare pentru toti si e nevoie si de sportivi si de creiere.