Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Deci, după dumneavoastră, fumătorii de pipă nu sunt fumători ? LOL.
Pe de altă parte, nicotina se absoarbe în organism prin mucoasele din cavitatea bucală. Rămâne faptul că nu este un păcat, dar nu pentru că așa susțineți dumneavoastră, ci pentru că așa învață Biserica.
O ultimă chestiune: un păcat nu "îl ai" așa cum greșit vă exprimați, un păcat îl săvârșești. Puneți-vă la punct cu limba română.
|
Nu, eu am spus despre dvs. pentru ca nu inhalati. Daca nu ati inteles va luam apararea, dar se pare ca dvs. si cu cei ce va ajuta nu va purtati prea bine, ce sa mai zic de cei ce va critica.
Se pare ca desi fumati pipa nu stiti nici despre acest lucru prea multe, anume ca se si inhaleaza, doar unii nu inhaleaza (gasiti pe net). Bineinteles ca in cazul doar a pufairii riscul de imbolnavire e mai mic, dar e pericolul cancerului la buza, limba si gat.
In legatura cu exprimarea, probabil nu aveati ce sa criticati si v-ati gandit la ceva neimportant. Exprimarea e corecta, desi si ce spuneti e aevarat, nu ati auzit de expresia "am o gramada de pacate?" In plus, atunci cand pacatul devine viciu el devine ca o a doua natura, ca o parte din noi. In fine, in BC se spune ca toti oamenii au pacatul adamic, pe care bineinteles ca nu l-au facut ei. Sper ca nu continuam discutia pe tema asta, oricum discutia despre fumat nu avea legatura cu topicul.
In final, sper ca nu mai continuam discutia fara rost in care dvs. incercati sa spuneti ca un consum de droguri (tutunul fiind tot un drog) este nu numai bun din punctul de vedere al sanatatii, dar nici macar pacat.
Nu are importanta cum isi justifica fiecare pacatele, urmatoarea faza este constientizarea si recunoasterea ca e pacat (viciu).
Am fost odata cu un prieten la manastirea de la Busteni si parintele Gherontie a spus ca unul din noi doi fumeaza si apoi i-a spus prietenului ca pleaca ingerul daca fumeaza si vine altcineva in locul lui.