View Single Post
Vechi 12.08.2012, 09:29:26
Tina06 Tina06 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2012
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
O problema care ma obsedeaza si careia nu prea ii dau de cap. Fumatul este considerat un viciu ,sau cel putin nu figureaza la cele pacatoase precum patima alcoolului si chiar a drogului, cu toate ca nici la drog nu se face referire. Nu cred ca un bun crestin dupa ce iese de la biserica , este normal sa-si aprinda tigara! Eu, dragii mei o cam fac din pacate si imi fac mea culpa , cu tot regretul posibil. Care este granita dintre vicii si pacat? Cum delimitam cele doua aspecte? Este normal sa fi credincios si sa fi si fumator? Daca raspunsul ar fi cit de cit afirmativ, ce facem cu drogurile celelalte?
Si eu fumez, din nefericire, inteleg prin ce treci. Cautam justificari, ca e viciu si sunt lucrui mai grave de atat, etc. Este adevarat ca e pacat, caci ce Nu e din credinta, pacat este ( parafrazez ). Nici eu, nici tu, nici alti fumatori nu ne aprindem din credinta tigara, sigur !

Este o patima pentru fumatorii inraiti ( ma refer la mine ) pentru ca intru-n panica daca nu am tigari, gasesc scuza sa fumez, autojustificare....

Recomand cartea "Modul usor de a te lasa de fumat " - de Alan Carr . Eu am citit jumate din ea si cu rugaciuni bineinteles, si am ajuns la 2 tigari pe zi ( fumam un pachet ) dar m-am panicat si n-am terminat-o de citit.

Fumatul este dependenta de nicotina, tigara este cum este alcoolul pentru alcoolic si asa mai departe.

Frate Cristiboss56, eu zic sa ne rugam la Maicuta Domnului sa ne dea ravna , sa uram fumatul, sa ne dea dorinta adevarata sa ne lasam de fumat si apoi totul e usor cu Dumnezeu.

Doamne- Ajuta si iarta-ma daca am vb off topic, dar m-am gandit sa auzi si de la un fumator
"Milsotive Doamne, invata-ne pe noi toti prin Duhul Tau Cel Sfant sa traim dupa voia Ta, ca toti sa te cunoastem in Lumina Ta pe Tine, adevaratul Dumnezeul nostru, fiindca fara Lumina Ta nu putem intelege plinatatea iubirii tale. Lumineaza-ne prin harul Tau si el va aprinde inimile noastre de iubirea pentru Tine" / "Doamne, am gresit inainte Ta si a Creatiei Tale, iarta-ma pe mine cea nevrednica"
Reply With Quote