Citat:
În prealabil postat de Otilia12
Sunt de acord cu ce ai exprimat,insa este necesara o corectie :- licee ortodoxe,sau mai bine zis dupa denumirea corecta, "seminar teologic liceal ortodox" exista,in numar de 39,in Romania,conform listei de pe situl Patriarhiei :
http://www.patriarhia.ro/ro/administ...ala/luitp.html
Eu am deschis acest subiect,strict referitor la scoli primare si gimnaziale,pentru practic ele lipsesc (hai sa fim seriosi,2-3 la nivel national este practic zero) si BOR cred ca ar trebui foarte serios sa se gandeasca la asta!
|
Seminar teolegic liceal ortodox. Eu stiam ca aceste licee te pregatesc ptr. facultatea de Teologie si daca imi amintesc corect, trebuie sa dai si ceva test din ortodoxie sa fi acceptat. Este liceu cu profil teologic, nu liceu cu profile variate, dar care sa ofere si o educatie religioasa.
Eu ma gandeam mai mult la un liceu unde sa aibe toate profilele-mate,info,etc. dar sa se adauge cateva optionale, o catheza, sa aibe profi de religie f buni, sa li se explice stiinta din punct de vedere ortodox, sa faca voluntariat, sa se faca plerinaje, eventual sa fie si o mica capela, iar Sarbatorile Sfintilor sa fie sarbatorite etc. Elevii ar trebui sa aibe sansa si la un liceu teoretic in care sa primeasca o educatie ortodoxa, nu doar cei de la seminare ar trebui sa aibe acest privilegiu.
uite ce scrie pe siteul seminarului din brasov:
SPECIALIZARI
1. TEOLOGIE PASTORALĂ
2. PATRIMONIU CULTURAL (FETE ȘI BAIEȚI)
CALIFICARE - TEOLOGIE ORTODOXĂ
Pai daca vrei sa te duci la medicina nu prea poti de aici. Pe aceasta idee, nici scoli primare/gimnaziale nici licee ortodoxe nu prea sunt in Ro.
Mno, sper ca m-am facut mai clara.