View Single Post
Vechi 11.08.2012, 16:05:18
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Din istorie.

E rândul meu să vă întreb: de unde știți că nu i-au învățat?

Ar fi absurd să admitem inversarea metaforei.

Păgânii nu erau necurați decât în prejudecata evreilor. Tot oameni erau și ei... Dumnezeu a folosit această viziune pentru că evreii îi vedeau pe păgâni ca pe un fel de animale necurate. O prejudecată ceva în genul "toți bărbații e porci".

Desigur că nu, asta spuneam că nu putem inversa termenii metaforei. Hristos murind pe cruce i-a curățit pe oameni (inclusiv neamurile considerate "spurcate"), nu pe porci.

Nu ar fi mai simplu ca atât eu, cât și dvs. să-i convingem să devină creștini practicanți așa cum cere Hristos și Scriptura? În cele peste 6.000 de postări, găsiți să-i fi îndemnat vreodată să devină adventiști?
De unde din istorie stiti ce animale jertfeau paganii? Puteti da exemple?

Stiu ca nu i-au invatat pe pagani sa manance ca si evreii pentru ca scrie in Biblie ce anume i-au invatat. Asta daca nu cumva dvs. va bazati si pe alte surse.

Nu este nimic absurd, Domnul i-a cerut lui Petru sa manance animale pe care el nu le-ar fi atins niciodata spunandu-i sa nu mai numeasca nimic necurat din ceea ce curatise El, si ca atare Petru a inteles, prin translatie la pagani ca si ei erau curatiti. Domnul nu i-a zis sa renunte la prejudecatile despre pagani ci a spus ca El a curatit, deci inainte erau cu adevarat necurati. Si asa apar in VT, necurati, si oameni si animale. Iar Domnul a curatit totul. Dar sa presupunem ca era o prejudecata cum ziceti. De ce atunci sunteti asa convins ca ceea ce credeti dvs. despre animale nu este prejudecata? Sau credeti ca Dumnezeu atat de curat poate crea necuratii?

Bine-nteles ca va puteti stradui sa ii convingeti sa devina crestini practicanti, insa nu spunandu-le ca conform apocalipsei trebuie sa fuga din Bisericile traditionale... Ca aceasta idee am gasit-o la dvs...
Reply With Quote