View Single Post
Vechi 10.08.2012, 16:56:13
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aveam impresia ca dumneata esti o persoan cu o perspectiva mai duhovniceasca dar vad ca te-a cam luat valul.

Cum adica "li se blocheaza accessul la o parohie meritata"?

Ce inseamna, ca o parohie de tzara nu merita un preot bun, capabil, ala e bun doar pentru oraseni?

Iar taranul, fiind ultimul om, merita ultimul preot.

Poate ai vrut sa scrii altceva, dar din ce ai scris, asta se intelege
Fără îndoială că nu asta am vrut să spun. Cum să nu merite și țăranul un preot bun? Am pentru țărani un respect deosebit și le doresc cei mai buni preoți. M-am referit, însă, la concursurile care se realizează pentru ocuparea parohiilor, care ar trebui să fie câștigate după merit, adică cel mai bun să aibă posibilitatea de a-și alege parohia, nu cel care dă mită. Nici nu e vorba de parohii bune sau rele, de parohii preferate din motive lumești. Mă refer doar la faptul că atitudinea față de tânărul preot trebuie să fie corectă și dacă se pune problema unei concurențe, atunci ea să fie după merite.
Un preot ca părintele Galeriu - că tot îl pomenim astăzi - cu niște calități excepționale, cu examen luat cu magna cum laudae a fost multă vreme preot la sat, însă nu pentru că asta dorea. Totuși, sunt sigur că i-a iubit pe țărani și i-a slujit cum a putut mai bine.

Last edited by N.Priceputu; 10.08.2012 at 16:59:36.
Reply With Quote