Nu, nu, nu! Nu se poate asa! De ce trebuie sa "up-grade"-m si ceea ce este mai sfant si mai curat? De unde a mai venit si acest... "Stimata Doamna?" Voi nu vedeti cat de usor alunecam in inselare. Din "Aparatoare Doamna" am adus-o taras-grapis la eticheta de "Stimata"... De cate ori nu folosim "Stimate domn/doamna", ca o ironie, cand mai degraba vrem sa punem pe cineva la punct? Nu se poate sa ne lasam dusi de val de toate mail-urile cu care suntem bombardati, si unde, desi se vorbeste despre Mantuitorul Iisus, despre Dumnezeu sau despre Preasfanta Fecioara, descoperim o "parodie" de mesaj, in care suntem sfatuiti sa facem... cam ce ne place... Sa ne iubim pe tunuri, cu alte cuvinte... Nu e nici o diferenta intre discipolii lui Bivilaru, care au "dragostea in sange", sunt vegetarieni (deci tin mereu post) si vorbesc mereu de Dumnezeu, si ceea ce suntem noi sfatuiti sa facem. Pentru Dumnezeu, oameni buni, vegheati si iar vegheati, ca fara adevarata rugaciune, nu puteti intelege urzelile vrajmasului lui Hristos.
Ceea ce va recomand eu pentru Preasfanta Fecioara, si ceea ce eu insumi fac de doua ori pe zi, este aceasta rugaciune. Dupa ce o veti citi de 10-15 ori, n-o sa mai fie nevoie de hartie, fiindca o veti invata pe dinafara si chiar veti patrunde in adancul ei dupa o vreme. Acestea sunt lasate de Sfintii nostri Parinti. Pe acestea sa le urmati.
Nepatata, neintinata, nestricata, fara de prihana, Fecioara, Mireasa dumnezeiasca Stapana, care pe Dumnezeu - Cuvantul, cu oamenii, prin preaslavita ta nasterea L-ai unit si firea cea lepadata a neamului nostru cu cele ceresti o ai impreunat; ceea ce esti singura nadejdea celor deznadajduiti si celor biruiti ajutor; gata ocrotitoare a celor ce alearga la tine, si a tuturor crestinilor scapare. Nu-ti fie scarba de mine, pacatosul si intinatul si netrebnicul si ticalosul, care cu urate ganduri si cu vorbe si cu fapte de rusine, pe mine insumi de tot netrebnic m-am facut, si prin lenevie, dulcetilor vietii, rob m-am dat; ci ca ceea ce esti buna si Nascatoarea celui Bun si Maica iubitorului de oameni Dumnezeu, cu iubirea de ta oameni, indura-te spre mine, pacatosul si necuratul si de trupesti placeri, insetatul, si primeste rugaciunea mea, ce se aduce tie din buze mele cele pangarite si o du Fiului tau si Stapanul nostru si Domnul, si cuprinzandu-L cu indraznirea ta de mama, roaga-l sa- mi deschida si mie milostivirile cele iubitoare de oameni ale bunatatii Sale, si trecand cu vederea greselile mele cele nenumarate, sa ma intoarca la pocainta si cuvios lucrator poruncilor Sale sa ma arate. Si fii langa mine pururea, ca o milostiva, in viata de acum, calda mijlocitoare si ajutatoare; navalirile potrivnicilor oprindu-le si la mantuire indreptandu-ma. Si in vremea iesirii mele, ticalosul meu suflet pazindu-l si intunecatele chipuri ale viclenilor diavoli departe de acesta alungandu-le si la mantuire indreptandu-ma. Iar in ziua infricosatoarei judecati de munca cea vesnica ma scapa si maririi celei negraite a fiului tau si Dumnezeului nostru, mostean aratandu-ma, pe care sa o si dobandesc, Stapana mea, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu , prin mijlocirea si sprijinirea ta, cu harul si cu iubirea de oameni a Unuia- Nascut Fiului tau, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, caruia se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de inceput al Lui Parinte si cu Preasfantul si bunul si de viata facatorul Sau Duhul Lui, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.