Hm... Zapada ar fi intunecata ca noaptea, daca n-ar fi luminata de Soare... Fara urzelile diavolului, nu stiu cum ne-am mai putea mantui. Viata este un test, pe care il luam sau nu. Minciuna face parte din viata. Uneori, daca nu minti, se poate intampla o nenorocire, sau pur si simplu se predetermina o situatie jenanta. Fiecare minte in imprejurari delicate, iar cele mai multe minciuni le spunem la telefon sau in virtual, fiindca omul nu ne poate privi in adancul ochilor, nu poate "diagnostica" fatarnicia din vocea noastra, din rasul nostru fals... In viata de zi cu zi, un om matur, isi da seama in primele secunde ca are de-a face cu un ipocrit, sau cu un om de isprava.
Sinceritatea leaga prietenii pe viata. Sinceritatea este poate cea mai frumoasa dintre calitatile omului. Sinceritatea ne apropie de Dumnezeu, ne aminteste cat de slabi si de pacatosi suntem, si are puterea de a ne smeri. Sinceritatea ESTE izvorul lacrimilor, in mijlocul unei rugaciuni, sau a unei Sfinte Liturghii. Sinceritatea este insasi pretul mantuirii noastre...
"Cred, Doamne si marturisesc... (...) ca sunt cel mai mare dintre pacatosi!"... Sinceritatea acestor vorbe, Dumnezeu o cunoaste, si astfel ne trateaza dupa cum meritam...