View Single Post
Vechi 07.08.2012, 00:04:10
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si betivul care iti bate copilul sau nevasta pe strada...tot in numele Domnului..stai si privesti?

Eu cred ca daca ai iesi cu un barbat si ai lua bataie pe strada si ala s-ar uita, n-ai mai vorbi in veci si pururi cu el, poate sa stie si Biblia pe de rost.
Bine-nteles ca nu stau sa privesc. Dar ca sa intelegeti, sa va dau exemplu concret: in metrou, in strainatate (nu dau detalii despre oras), un tigan roman se apuca sa o insulte si sa dea pumni unei tiganci care era cu el. Nimeni in metrou nu misca un deget, si e drept ca nici nu intelegeau limba. Am facut rapid cateva rugaciuni in minte pentru el si pentru mine dupa care i-am spus tiganului ca nu-i frumos ceea ce face. Urmarea este simplu de ghicit: a lasat-o pe tiganca si s-a luat de mine zicandu-mi ca nu-i problema ca daca nu o bate pe ea, ma bate pe mine in loc. I-am raspuns ca nici asta nu-i frumos. Si uite asa a inceput un schimb de replici timp in care nu incetam sa ma rog in minte pentru amandoi, si totul a durat pana a ajuns in statia la care trebuia sa coboare. Inainte sa coboare, mi-a intins mana, am mai zis rapid o rugaciune si am dat prieteneste mana cu el si am mers fiecare in calea sa.

Si sa va dau si exemplu cu betiv, tot in strainatate: un copil care alerga dupa mama sa tragand dupa el un ghiozdan de scoala pe rotile se impiedica si cade fix in fata mea. Dupa care se ridica si isi continua drumul. Un betiv cu alcool la bord incepe sa se ia de mine zicand ca sunt rasista (copilul era negru), si incepe sa ma faca in toate felurile. I-am raspuns calm aratandu-i ca greseste si i-am adus argumente pana cand s-a potolit si si-a schimbat atitudinea devenind chiar prietenos (atat cat poate fi un om beat prietenos).

Deci, ca sa va raspund la intrebare: daca ies pe strada cu un barbat care rezolva conflictele cu pumnii, este clar ca nu mai ies cu acela. Deci pe dos de cum va asteptati dvs.