View Single Post
Vechi 06.08.2012, 00:07:26
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
...Din câte am auzit la ora actuală este o secetă în România care nu este îndepărtată nici la rugăciunile preoților...
Ei, iata un lucru cu care eu ma impac mai greu: nu-i frumos sa vorbim despre cei flamanzi, cand avem masa plina de bunatati, fiindca cunoastem doar din auzite ce inseamna "sa-ti fie foame"...
Imi cer iertare, nu vreau sa supar pe nimeni si am o mare mahnire fiindca fara sa vreau, am reinvolburat "apele... sfintite" in randul crestinilor (mai mult sau mai putin ortodocsi)...

Citat:
Ceea ce vi se pare dumneavoastră că Dumnezeu tolerează, este în fapt doar o toleranță, o îngăduință a lui Dumnezeu timp în care deja se pregătește pedeapsa lui Dumnezeu pentru aceste grave încălcări ale voii Sale.
(...)
Cu astfel de mentalități greșite expuse de Costel și de Andrușca nici nu mă mai mir de locul unde a ajuns BOR, România, societatea românească și poporul român. Practic, pentru încălcările voii lui Dumnezeu, blestemele de la Dumnezeu au venit, vin și vor veni în continuare cu precizie matematică.
Poate ca si asta face parte dintr-un anume "Plan" a lui Dumnezeu. Din punctul meu de vedere, consider ca toti slujitorii bisericii care inlesnesc, mijlocesc, faciliteaza sau - cel mai grav - initiaza astfel de fapte, sunt demni de toata mila noastra, sau in orice caz, NU POT FI JUDECATI DE CEI "DIN AFARA"...
Astazi, in timpul Sfintei Liturghii, mi-am reamintit de mesajul citat mai sus, si parca imi venea sa-mi trag palme. Lumea percepe diferit un gand spus cu voce tare, si de aici poate iesi un intreg tavalug. De ce ingaduie Dumnezeu astfel de fapte? Nu stiu. Singurul raspuns care mi l-am dat a fost faptul ca Dumnezeu nu ingaduie pentru oricine, ci pentru cei care au inca destule probleme in materie de har, dar au o diploma de absolvire. Pentru acestia e nevoie de sudoare si sacrificiu. Daca Dumnezeu NU VREA, nici familia si nici tanarul absolvent nu vor reusi vreodata sa adune atatia bani. Iar banii... pana la urma vin tot de la Dumnezeu, intrucat nimic din ce ni se pare ca-i al nostru, nu ne apartine. Problema apare in momentul in care proaspatul preot paroh, numit dupa "grosimea plicului", va dori sa... "recupereze" si apasa adanc pe acceleratie...

Citat:
Pentru cei care sunt obișnuiți să închidă ochii, să se facă că nu văd și să accepte în tăcere, îi lăsăm să suporte în continuare blestemele venite de la Dumnezeu în mare smerenie și tăcere.
Iata un "limbaj" neortodox; "blestemele" lui Dumnezeu suna atat de sinistru incat nu incap in urechile mele. Dumnezeu se manie si "trage linie". Pentru cei ce "tac" ce-am putea spune?
1. Fericiți cei săraci cu duhul, ca a lor este împărăția cerurilor.
2. Fericiți cei ce plîng, că aceia se vor mîngîia.
3. Fericiți cei blînzi, că aceia vor moșteni pămîntul.
4. Fericiti cei ce flămînzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.
5. Fericiti cei milostivi, că aceia se vor milui.
6. Fericiti cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
7. Fericiti făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
8. Fericiti cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor.
9. Fericiți veți fi voi cînd vă vor ocări și vă vor prigoni și vor zice tot cuvîntul rău împotriva voastră, mințind pentru mine.
10. Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri!

Ce poate fi mai sfant decat "Fericirile" lasate noua de Insusi Mantuitorul Hristos? Sa-L lasam, deci, pe El sa oranduiasca si sa judece.

Citat:
Alții se îmbogățesc, cresc, se dezvoltă, se extind, iar românii îndură în continuare consecințele propriilor lor fapte în smerenie și tăcere. Cine știe până când va mai dura această falsă smerenie și această tăcere de mormânt care are un straniu miros de mormânt?
Si iarasi spun: acest comentariu are un iz profund neortodox: deci pe de o parte, romanii indura in smerenie si tacere, iar mai apoi ca aceasta smerenie ar fi falsa. Oricum tot nu-i corect. N-am nimic cu nimeni, fie el catolic, musulman, chinez, indian, evreu, african... Ce fac ei la ei, e treaba lor, atat timp cat ma lasa pe mine sa ma rog in liniste. Mai rau este cand vor sa-mi sincronizez bataile clopotului ortodox, cu cele ale "Big-Bang"-ului din Londra...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote