E un inceput Ovidiu: sint cuvintele tale nu copiate de pe altundeva ba mai mult mesajul este scurt asa incit am avut rabdarea sa-l citesc tot! Bravo.
Mai intii (deja un lucru obisnuit pe forumul asta) te rog sa citesti un pic mai sus. Efortul nu-i asa bestialic unde scriu cu majuscule NU VREAU SA SCHIMB BISERICA ORTODOXA si continui chiar fara majuscule cu Nici traditia nici altceva.
Ca atare nu vreau sa desfintez nimic inafara prostiei umane...da asta inca nu a reusit nimeni.
Acum despre Cortul lui Moise am mai citit si eu ceva dar am ajuns si dincolo de pagina aia alba la mijlocul bibliei de unde incepe NT. CA desi multe isi au radacina in VT sint destule care nu mai sint la fel. De ex. duminica ca zi de odihna...si asta are o importanta mai mare decit iconostasul!
Spre deosebire de cort biserica se SFINTESTE toata. NU DOAR ALTARUL de dupa iconostas! Exista sfintirea prestolului dar nu a altarului. "Ridicati capetenii portile voastre" se spune la usile bisericii nu ale altarului cind intra cu moastele.
Ca atare altarul nu-i "mai" sfintit !
Multi uita lucru acesta si ca atare au impresia ca biserica e o sala de asteptare fiindca sfinteniaare loc dupa zid!
|