Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Ati fi surprinsi cat de multi habotnici ne inconjoara dar mai ales cat de rautacios si perfid este micul habotnic din fiecare dintre noi.
|
iar pe acestea doar dragostea le poate invinge (tamadui). "Mila voiesc iar nu jertfa" (spune Domnul) in ceea ce priveste toti oamenii (nu doar "unii"...)
"Oare voiesc eu moartea pacatosului, sau sa se intoarca si sa fie viu"... la fel se aplica la toti oamenii nu doar la "unii".
Caci nu este un om mai mult decat altul ci toti suntem oameni doar pentru ca puream chipul pecetii lui Hristos Iisus, iar daca avem ceva bun (talanti in plus fata de altii), avem in dar... "si daca am primit in dar cum ne putem infatua".
Adesea uitam (si numa exclud) ... "nu judeca ca sa nu fi judecat" ... "cu masura cu care judeci cu aceea vei fi judecat"... "iarta-ne noua Tata gesalele precum si noi iertam celor ce ne gresesc"... de multe ori ar trebui sa spunem contrariul: "iarta-ma Doamne nu dupa cum ii osandesc eu pe pacatosi si ii condam si rad de ei... si ma gandesc ca ei nu o sa se mantuiasca niciodata ... ca eu sunt mai bun ca ei.... ca pe mine ma iubesti mai mult... ca merit..." smerite ganduri ale mandruletului.
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.