View Single Post
Vechi 01.08.2012, 01:35:12
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Eu nu am cunocut pana acum tanar care sa doreasca sa isi pastreze fecioria pana la cununie si care sa astepte dupa fata. Am intalnit chiar si fiu de preot cu apucaturi dastea. Stiu ca sunt destui, insa nu am avut sansa sa ii intalnesc.
Si totusi mai exista asemenea tineri si tinere. Am mai multe prietene care s-au casatorit fecioare si sotii lor au fost la fel de curati, au pus temelie buna caminului lor. Am si prietene care nu au acordat mare importanta acestui lucru iar acum regreta mult. Din exemplele pe care le cunosc am invatat ca atunci cand te raportezi in primul rand la Dumnezeu, la legea Lui, iti va fi bine chiar daca pe moment nu intrelegi si respectarea unei porunci implica suferinta neimplinirii voii.

Am ascultat la o conferinta un raspun foarte interesant al unui Parinte la intrebarea de ce este pacat ca doi tineri sa fie impreuna inainte de nunta? Parintele spunea ca Biserica acorda o mare importanta acestui act de o profunda intimitate, de aceea el nu se poate petrece oricum si cu oricine, implica o taina si o maxima intimitate ce nu se poate repeta cu n persoane, ci doar cu acea persoana cu care ai venit inaintea lui Dumnezeu si ai primit binecuvantarea intemeierii unei familii. Relatia intima in felul in care este inteleasa astazi este subestimata, nu mai este apreciata la adevarata ei valoare, nu mai este inteleasa dincolo de placere. Raspunsul Parintelui a fost mult mai complex si mai bine argumentat.

Last edited by Ekaterina; 01.08.2012 at 01:37:48.
Reply With Quote