View Single Post
Vechi 30.07.2012, 19:12:21
EMANUEL EMANUEL is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2012
Implicit p.3

6. O împărăție are supuși - Iisus Hristos are miliarde de adepți. Nu este oare Împărăția lui Dumnezeu pe Pământ, în inimile tuturor celor care cred? «Și fiind întrebat de farisei: când va veni împărăția lui Dumnezeu?, El le-a răspuns: „Împărăția lui Dumnezeu nu vine în chip văzut. Și nici nu vor zice: Iat-o, e aici!, sau: Acolo! Că iată, împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru”»(Lc. 17, 20; citiți tot capitolul).
Creștinismul nu este o sectă și nici nu a derivat din vreo sectă. A fost întemeiat de Mântuitorul și continuat de ucenicii Lui.
Iisus Hristos nu este dictator: „Dacă voiește cineva să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie”(Mc. 8, 34). Așadar, nu obligă pe nimeni să-L urmeze, nici pe cei ce voiesc să se lepede de El nu îi oprește. El nu a cerut nimănui să omoare pe cineva, dimpotrivă, El spune: „Întoarce sabia ta la locul ei, că toți cei ce scot sabia, de sabie vor pieri”(Mt. 26, 52).

7. Citiți cap.25-31 din Ieșire, despre cortul mărturiei și toate ale sale și cap.8 din cartea 3 Regi, „Sfințirea Templului lui Solomon”. Mântuitorul Iisus Hristos ne sfătuiește să ne rugăm în ascuns, în inimile noastre(Mt. 6, 6), dar a propovăduit Evanghelia(și S-a rugat: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema”–Mt. 21, 13) în sinagogi și în templu(Mc. 6, 1-2; Lc. 2, 46-49 și nota), în public, nu în ascuns. Dumneavoastră ne recomandați să ne rugăm în ploaie, în ninsoare, în arșița soarelui etc. sau în biserică?

8. Patriarhia Română nu are taxe de cult impuse(v-a obligat cineva să donați ceva ce nu ați dorit?). Fiecare parohie(comunitate) își hotărăște taxele; nu impune nici altor culte anumite taxe. Dumnezeu spune ca preotul să trăiască de la altar(Nm. 18; Dt. 18, 1-8; 1 Co. 9).
Tot ce s-a retrocedat a fost cândva averea Bisericii. De-a lungul istoriei, domnitorii, boierii sau chiar simplii oameni au ridicat lăcașe de cult și au făcut donații.
Tot ce deține o parohie(mănăstire ș.cl.) aparține tuturor membrilor ei, nu preotului, starețului ș.a.m.d. sau patriarhiei.

9. Dumnezeu a creat lumea nevăzută(pentru noi), a îngerilor. Primul între ei, Lucifer, a râvnit tronul lui Dumnezeu, având voință liberă(liberul arbitru). Din această cauză a fost alungat(surpat, nu desființat sau omorât) din cer, el și toți cei care l-au urmat: „Cum a căzut din cer Luceafărul, cel ce răsărea dimineața! Cel ce tuturor neamurilor le trimitea porunci, acum e zdrobit la pământ. Dar tu ai zis în cugetul tău:
– În cer mă voi sui, deasupra stelelor cerului îmi voi așeza tronul, pe muntele cel înalt voi ședea, deasupra munților înalți cei dinspre miazănoapte; deasupra norilor mă voi ridica, fi-voi asemenea Celui-Preaînalt...
Dar acum tu în iad te vei pogorî, în chiar temeliile pământului”(Is. 14, 12-15);
«Și le-a zis: „Văzutu-l-am pe Satana din cer ca un fulger căzând”»(Lc. 10, 18)(vezi și In. 12, 31; Ap. 9, 1; 12, 8-9 și trimiterile acestora). Acești îngeri, cei căzuți, au devenit „personajele malefice antidivine: satan, diavol, drac, demon etc.” Dumnezeu nu îi distruge pentru că este Iubire. Dumnezeu îi îngăduie, în virtutea liberului arbitru. Diavolul știe, însă, că într-o zi v-a fi legat, alungat în iad: „Ce este nouă și Ție, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Venit-ai aici mai înainte de vreme ca să ne chinuiești?”(Mt. 8, 29 și nota). „Și diavolul care-i amăgise a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este Fiara și Profetul Mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor”(Ap. 20, 10 și nota).
Fanaticii religioși sunt bolnavi mintal. Ei au fost îndrumați de Cel Rău, nu de Dumnezeu. Dumnezeu nu dorește moartea nimănui.

10. Iudaismul se bazează pe legea Vechiului Testament, iar creștinismul pe cea a Noului Testament. Dumnezeu nu a ales un popor, a ales un om drept, pe Avraam, din care a ridicat un popor, ducându-l în Țara Făgăduinței(Sfântă). În momentul răstignirii lui Hristos ei au căzut din binecuvântare și și-au cerut blestem: «Iar tot poporul, răspunzând, a zis: „Sângele lui asupra noastră și asupra copiilor noștri!”»(Mt. 27, 25)(romanii, în anul 70, le-au desființat regatul, dărâmând Ierusalimul și arându-l). Din acel moment toți creștinii, toți ucenicii lui Iisus, sunt „poporul ales”, „noul Israel”. Prin urmare și arienii(creștini) sunt aleșii lui Dumnezeu, la fel ca și toți oamenii de știință care au crezut și cred în El.

Last edited by EMANUEL; 16.11.2012 at 22:37:01.
Reply With Quote