View Single Post
Vechi 29.07.2012, 15:29:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Se găsesc, în schimb, alte chestiuni de un interes deosebit.

Semnificativă mi s-a părut această prevedere din "manualul bisericii":

Membrii nu pot fi reprezentați de avocați – Lucrarea bisericii în administrarea ordinii și disciplinei este o funcție eclesiastică și nu are de‑a face, în niciun sens, cu procedura civilă sau legală. De aceea, biserica nu recunoaște dreptul niciunui membru de a‑și aduce un avocat care să‑l reprezinte în vreo adunare sau în vreun comitet chemat să administreze ordinea și disciplina sau pentru orice altă problemă legată de biserică. De aceea, membrii noștri trebuie informați că nu li se va da ascultare dacă vor încerca să aducă un avocat în adunare cu acest scop.

Disciplina eclesială este una, dar interzicerea asistenței legale cu privire la orice problemă legată de biserică, (după cum am subliniat mai sus) este o încălcare flagrantă a normelor de drept în vigoare în România.

Legea nr. 51/1995 prevede:

(3) Avocatul are dreptul sa asiste si sa reprezinte persoanele fizice si juridice in fata instantelor autoritatii judecatoresti si a altor organe de jurisdictie, a organelor de urmarire penala, a autoritatilor si institutiilor publice, precum si in fata altor persoane fizice sau juridice, care au obligatia sa permita si sa asigure avocatului desfasurarea nestingherita a activitatii sale, in conditiile legii.
Domnule MihaiG, m-ați dezamăgit! Vorbiți ca unul care n-are habar de chestiunile legale... Ar trebui să știți că atât în țara noastră, cât și în ce privește conduita creștină trebuie să acționeze principiul separăririi dintre Stat și Biserică, dintre chestiunile seculare și cele bisericești.

Trebuie totuși să aduc o mică clarificare: comunitatea locală nu este persoană juridică, acest statut îl are doar Conferința [subdiviziunea zonală], în consecință orice problemă legată de biserică (de exemplu un litigiu) se rezolvă cu aceasta. Incluzând desigur și asistența juridică. Bănuiesc că n-ați avut asemenea cazuri, altfel ați fi cunoscut problema (precum vedeți, v-am acordat prezumția de nevinovăție, nu v-am acuzat de dezinformare din reavoință).
Reply With Quote