View Single Post
Vechi 10.10.2007, 20:54:12
irina-elena irina-elena is offline
Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Implicit

auzi jenica, nu stie medicul ce rh are copilul, ca la 6-7 saptamani cat are nu i-a putut lua sange la analiza. sotul meu are rh+, eu am rh-. am dus 2 sar cini cu bine si nu mi-a spus nici un medic sa fac avort . ori medicul n-are experienta, ori mai este si un alt motiv pt care a dat acest sfat. sa-ti spun ce stiu:
1)rh+ inseamna ca ai factorul rhessus, rh- inseamna ca nu-l ai . daca tata il are si mama nu, e posibil ca fatul sa il aiba, mostenit de la tata, iar organismul mamei sa produca anticorpi anti-rh care sa atace fatul, ca si cum acesta ar fi perceput de organismul mamei ca un corp strain, periculos. atunci se poate sa se nasca un copil cu probleme, dar probabilitatea este mica.
2)se efectueaza testul de anticorpi anti rh si acestia pot fi intr-o cantitate mica in sangele mamei, astfel incat sa nu fie periculosi pt fat. intereseaza-te daca amica ta a facut acest test!
3)eu am facut teste de anticorpi anti rh si s-au gasit in cantitate neglijabila, desi, dupa nastere, prelevandu-se sange din cordonul ombilical al copiilor, s-a constatat ca aveau rh+. si nu s-a intamplaty nimic rau nici in timpul sarcinii, nici dupa, desi teoretic copiii erau incompatibili cu mine. si azi sunt sanatosi, frumosi, destepti si obraznici. ma duc sa-i culc si-i urez amicei tale sa spuna la fel ca mine peste un an-doi.
Reply With Quote