View Single Post
Vechi 25.07.2012, 23:36:07
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De multe ori preotii spun ca neoprotestantii sunt acaparati de un pacat pe care probabil nici nu-l recunosc ca si pacat, mandria.

Am observat la unii neoprotestanti (mai ales la cei ce si propovaduiesc) ca incearca sa para la exterior smeriti, dar e usor de observat ca sunt la interior macinati de acest pacat. De fapt asta predispune si dogma neoprotestanta, din momentul cand te botezi la ei esti mantuit (atata timp cat ramai credincios), esti sfant, mare teolog, asemanator lui Hristos.

Si la tine de exemplu se vede foarte deslusit aceasta discrepanta, la exterior incerci sa fii smerit, dar prin ceea ce spui arati de fapt ca te-a robit acest pacat. Tu de fapt crezi ca esti sfant, luminat de Duhul Sfant, orice spui e infailibil. Cam asta e si ceea ce face neoprotestantismul.
Exact asta am văzut și eu, o mândrire drăcească în ei de și dracii sunt invidioși pe ei. Ei de fapt vorbesc despre o așa zisă mântuire însă este vorba despre o falsă realitate în care sunt persuadați să creadă; în fapt chiar și doctrinele lor eretice vorbesc nu în fapt despre mântuire, ci despre a fi declarat mântuit. este vorba despre o declarație de mântuire, adică nu de o mântuire în adevăratul sens al cuvântului. Și se și vede că neopocăimea nu are nici un sfânt, în schimb există tot felul de dubioși, de vânzători de iluzii, cu "catedrale ale credinței", cu "liturghii sfinte", cu "apă sfințită" la minut, etc, etc, etc.

Neoprotestanții au fost și sunt instrumente politico-religioase folosite de imperialiștii anglo-americani în războiul lor împotriva statelor răsăritene unde majoritară este încă ortodoxia. Ei sunt folosiți ca mijloace de manipulare ideologică cu iz occidental pentru a încerca să distrugă fidelitatea oamenilor față de Biserica Ortodoxă și să îi orienteze spre complexul America-prosperitate-neoprotestantism-bani-glorie-etc. Este vorba despre un întreg război axiologic, ideologic în care neoprotetsanții sunt folosiți ca armă pentru a îi segrega în special pe cei lipsiți de orientare, pe cei din clase mai sărace, mai needucate și care "pun botul" mai ușor la vrăjeala pocăită. Se și vede de altfel că majoritatea falșilor pocăiți sunt niște inculți, cu discernământ limitat, ușor de manipulat când ai bani din America cu care să le iei ochii. Iar dintre cei mai educați majoritatea sunt niște snobi și niște orgolioși dintr-ăștia fățarnici absolut dezgustători. Și de fapt nici unul dintre ei nu știe ce este mântuirea, ei știu doar că au fost declarați "mântuiți", și de vreme ce s-a semnat condica la "mântuire" și s-a dat declarația însemană că ei și știu despre ce este vorba.

Și este vorba și despre un război prin crearea de așa zise minorități care să fie folosite apoi de instrumente în lupta împotriva majorităților, în cazul României fiind vorba despre națiunea română și credința creștină ortodoxă. Aceste minorități folosite de imperialismul anglo-american sunt folosite apoi politic pentru discriminarea în propria țară a majorităților așa cum și vedem că se întâmplă.