View Single Post
Vechi 25.07.2012, 21:39:36
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
In BC, dupa al doilea Sfant Sinod Ecumenic de la Vatican, s-a deschis o noua directie. In BC sunt oameni vii care iau decizii noi, adaptate. Noi ne luam ascultarea in serios. Eu, prin tot ce am scris pe forum in privinta altor confesiuni, merg pe linia Vatican 2. DACA PAPA, CARE IN MOD EVIDENT E DEASUPRA ORICARUI SINOD ECUMENIC DIN TRECUT, ANULEAZA DECIZIILE DOGMATICE, SA ZICEM ALE SINODULUI 3 ECUMENIC, EU FAC ASCULTARE. Biserica e vie, deci ia decizii pentru aici si acum, pentru clipele din aceasta viata si lume, create de Dumnezeu, si "bune foarte".
Mai rar mi-a fost dat să văd atâta inovație pe câmpul de muncă al latinilor, și mă mir cum absolut nici un romano-catolic nu i-a dat măcar o atenționare "catolicului" de mai sus. Deși nu scrie în nici o dogmă de-a catolicilor că papa ar fi deasupra oricărui sinod ecumenic din trecut în sensul că ar putea să îi anuleze hotărârile dogmatice, omul "merge" pe linia vatican II. Nu doar că papa nu are dreptul să anuleze cu toată "infailibilitatea" lui deciziile dogmatice ale vreunui sinod ecumenic, dar trebuie să facă ascultare de ele, iar definirile sau lămuririle se fac în sensul dezvoltării sau al aprofundării, al lămuririi dogmelor deja existente, adică nu este vorba despre nici o anulare. Dar el face ascultare ... și se mai și ia în serios, și mai și vorbește la plural de parcă ar mai reprezenta pe cineva. Domnul merge pe linia Vatican II pentru că încă nu a apărut un papă care să anuleze și Vatican II ... ce "consecvență", ce "coerență" ...
Reply With Quote