Cam ca la americani (am dreptul să tac) așa și la noi am tot dreptul să nu particip la referendum, să nu votez, să nu fiu contorizat ca să fac cvorum, și mai ales am dreptul să nu fiu abuzat socotindu-se neparticiparea mea ca un vot pro Băsescu și anti democrație sau viceversa dacă din întâmplare merg la vot!
Dacă nu particip e perfect legal și moral!
Tot așa dacă particip și votez la secret nimeni nu are dreptul să mă socotească pro USL și să mă terorizeze că am votat și le-am făcut cvorum!
Deci am dreptul legal de a fi văzut că particip sau că nu particip și de a vota pro sau contra sau să-mi anulez votul în condiții secrete și apoi nimeni nu are dreptul de a mă socoti că am făcut jocurile la masa verde apentru vreuna dintre tabere!
Am tot dreptul deci să nu particip la vot, și apoi am tot dreptul conform constituției ca invalidarea din pricina lipsei de cvorum să fie socotită ca o repunere în drepturi a președintelui!
Niciun cetățean român nu e mai presus de lege, fiecare cetățean cât timp există un prag, cât timp este necesar un cvorum pentru validare, trebuie socotit ca participant la democrație căci pragul îmi dă dreptul să invalidez referendumul!
Doar în absența pragurilor electorale majoritare se poate socoti că democrația se face prin cei prezenți la vot, prin cei care au participat!
Deci calea de urmat după alegeri a parlamentului nu poate nesocoti dreptul cetățenilor de a invalida referendumul prin neparticipare, iar dacă o vor face, atunci e clar că au călcat constituția în picioare instaurând dictatura parlamentară au introdus altă constituție căci în România nu avem o constituție ce conferă drepturi suverane parlamentului ci poporului, președintelui și abea apoi aleșilor, unde legitimitatea fiecărui reprezentant al poporului este dată de numărul de voturi exprimat în alegeri.
Acum la referendum nu este vorba de o alegere ci de o întrebare și această întrebare se pune pentru faptele grave săvârșite căci pentru asta este suspendat de parlament pe baza constituției, deci acum nu se alege Băsescu ci se răspunde de către popor la o întrebare!
Aceste voturi fie pro fie contra, prezența sau neparticiparea nu se pot socoti ca voturi de alegere pro sau contra ci acest vot este răspunsul popular la întrebare dar și la necesitatea întrebării!
Astfel că decizia și calea de urmat se face în funcție de prag și abea apoi dacă este validat se calculează răspunsul Da și apoi Nu și se decide așa cum înclină acest raport.
Dacă nu se întrunește pragul, cvorumul, atunci răspunsurile nu se mai pot socoti ci pot servi doar ca un sondaj de opinie fără ca pe baza lui să se poată impune ceva constituțional!
Deci sperăm ca după referendum și invalidare, sperăm să nu continue lovitura de stat a majorității parlamentare împotriva suveranității populare și împotriva democrației constituționale.
Iar dacă se validează acest referendum de demitere atunci cerem aplicarea tuturor referendumurilor validate în ordinea lor de drept adică întâi să se aplice referendumul cu 300p și 1 cameră și abea apoi rezultatul de la referendumul de demitere a președintelui!
În caz că nu se respectă referendumurile validate și ordinea lor de drept suntem în cazul unei lovituri de stat antidemocratice și anticonstituționale făcute de la pupitrul CCR la comanda lui iliescu-isărescu-bogdănel și don georgio și firește a lui felix și televiziunile care mint viclean și fac judecăți ca la ghestapo sau securitate, linșaje pe banii noștrii luați de hoți prin firmele cpăușe din energie și petrol!
Deci cerem respectarea drepturilor noastre constituționale de către aleși! Căci suntem
în al 3lea an de când CCR a transformat voința suverană majoritară a poporului exprimată prin referendum validat într-o consultare, într-o părere personală călcând cele mai mari drepturi din constituție!