Tartaruga, o mica intrebare: cui anume vorbea in acele clipe Mantuitorul?
Sau, altfel spus, cei care sunt prezenti la Sfanta Liturghie, rugindu-se cu evlavie, traind in spatiul si timpul liturgic, nu se afla oare in relatia descrisa de versetele selectate?
Oare cand eu, duminica dimineata, ma duc in barul de langa biserica, ma imbat dintr-o pricina sau alta, gandesc curvii si faradelegi si la un moment dat rostesc exact aceste versete, trebuie sa cred ca ma numar PRINTRE CEI CARORA MANTUITORUL LE ADRESEAZA ACESTE CUVINTE? Si se cuvine sa primesc raspunsul asteptat de mine la aceste cereri? Doar pentru ca asa scrie textul?
Oare cand Sfantul Serafim facea referiri la acest text sfant, era in postura lui cezar ioan cel nelegiuit si plin de faradelege?...
Tartaruga: cui spune Mantuitorul aceste cuvinte?
Chiar oricui indiferent cine este acel om, indiferent ce poarta in inima lui, indiferent de credinta lui si indiferent de faptele lui?
Indiferent de pozitia lui fata de Biserica Dreptmaritoare?
Da, Domnul se adreseaza tuturor!
Iar cei care intarzie sa fructifice chemarea, raman in brate cu un text rece care, intr-o buna zi, le va folosi, din pacate, ca argument autoadministrat de propria constiinta al sentintei la moarte. "Faca-se voia ta, omule" va fi ce vom primi.
Eu asa cred, sa ma ierti de te-am suparat.
Last edited by ioan cezar; 24.07.2012 at 04:51:48.
|