Este o viziune reducționistă, ideologizată și ideologizantă, străină de Tradiția autentică a Bisericii. Mai mult pentru acel NUMAI nu am văzut nici o susținere dogmatică și prin urmare nu am nici o convingere că romano-catolicii chiar cred în așa ceva. Și chiar dacă ar susține nu ar fi decât spre paguba lor. Tradiția ascetică și mistică răsăriteană pledează în mod clar și fără nici un echivoc că Sfântul Spirit nu se împărtășește exclusiv prin sacramente, și se poate vedea și din Filocalie, și din scrierile unor sfinți și oameni duhovnicești precum Isaac Sirianul, Diadoh al Foticeii, Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama, Siluan Athonitul și mulți alții că n-am studiat foarte multă literatură duhovnicească. Am găsit și ceva pe internet, o mică înregistrare cu Părintele Ilie Cleopa despre rugăciune, dar este indicat și studiul cărților și mai mult chiar al practicii (și ca în orice tradiție este nevoie de maeștri, deși unii, foarte puțini, mai ajung și fără prea mulți maeștri la lucruri mari, dar nu este indicată o astfel de cale din principiu)
http://www.youtube.com/watch?v=cULtrE47jII