Citat:
În prealabil postat de lore86
Si iata cum intr-un simplu topic facem un rezumat al starii noastre sufletesti...
Din prisosul inimii, graieste gura....asa spunea Mantuitorul. Si iata cat de valabil e mesajul si astazi.
Faptul ca si prin noi se implinesc cuvintele sfintilor parinti, nu ar trebui sa ne mai mire. Ajunge vremea in care:"in manastirea va fi ca-n lume, iar in lume ca-n iad".
Ne palce sa ne adormim constiinta de buni crestini...ne place sa ne spunem ortodocsi. In aceeasi masura in care ne plac can-canurile "duhovnicesti", barfele "crestine".
Sarim cu topoare daca cineva indraneste sa apinda becul ...ne deranjeaza cumplit sa ni se spuna ca gresim...in vartutea unei asa zise dragoste acceptam o multime de compromisuri, atat in viata reala cat si in cea virtuala.
Fara sa ne dam seama, ne instrainam de Dumnezeu... Orice om care ar intra pe acest site, mai ales pe acest topic ar rade amuzat daca i s-ar spune ca topicul apartine site-ului crestin ortodox. Cred ca asta e ortodoxia pe care o marturisim...iar din aceasta marturisire lipseste tocmai Hristos.
Biserica este deschisa tuturor, fara a i se cere carnetul de botez.Dar daca un om este primit intr-o comunitate se supune regulilor comunitatii...nu il primim in Biserica si apoi ii permitem sa intrtina cu membrii comunitatii discutii despre politica, depspre ce mai fac vedetele autohtone s.a Omul e primit in Biserica ptr a s e sfinti.Daca merge la Biserica cu alt gand, in afara de a-si schimba viata, de a se indrepta pagubit este.Mai grav e ca devine pricina de sminteala..Si "vai de cel prin care vine ispita". Vai de cel prin care se necinsteste numele Domnului....
Vai de noi, "necomunistii"!
Admir atitudinea oamenilor de a face ordine in medii care se vor ortodoxe...dar daca atitudinea majoritatii e contra, singurul loc in care poti face ordine e cel familial. De fapt e si singurul loc in care te poti retrage, te poti linisti. Cred ca solutia echilibrului e sa facem din familia noastra o mica Biserica, sa incercam sa ne schimam intai noi insine.
Pacea in lume nu a reusit sa o aduca nici Hristos. Nu ca nu ar fi putut, dar ca un gentalman a respectat liberul albitru al omului. Liber alibtru care ii va fi cel mai aprig judecator.
E o risipa inutila de energie sa incerci sa schimbi o comunitate virtuala.Personal, cred ca nu se va realiza niciodata. Cred ca nu mai e vremea razboiului duhovnicesc in sensul acesta.Cred ca ar trebui sa facem o stanga imprejur si sa cautam pacea noastra, lasand lumea sa continue alergarea pana ce va obosi.
Topicuri frumoase inca exista, cine vrea sa se foloseasca de acolo o poate face.
Cine nu e interesat...e liber la can-can.
Uneori cred ca e o isipta si asta, de a incerca sa-i schimbi pe cei din jur. Adica o incercare mascata ptr a te face sa iti consumi enrgia si timpul. Eu vad mai utila consumarea energiei ptr lucruri mais imple si mai marunte.Dar cum fiecaruia ii este dat un alt dar, poate ca sia ceasta este un dar al unora...Domnul stie.
M-a bucurat Ana-Maria atitudinea ta, sa dea Domnul sa ramai vesnic asa.
Celorlati : dor duhovnicesc si urcus lin spre Inviere.
|
Daca-mi amintesc bine,v-am intalnit si pe dvs pe topicuri postate la "generalitati",in special la un subiect care nu interesa pe nimeni dpdv spiritual,acela cu zvonul ca o femeie a avut 11 copii de-odata!
Acesta este numai un exemplu desigur...
Daca doriti sincer sa ma ajutati sau va pasa cat de cat de pielea mea,ar fi bine sa-mi vorbiti direct,as aprecia...decat sa ma ocoliti sub motivul unei superioritati reci care nu doreste sa-si amestece energia sfanta pe oameni ca mine!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|