Citat:
În prealabil postat de glykys
Fratilor, citesc si nu imi vine sa cred. Citesc si ma minunez cat de schimbatori sunt oamenii si cate au in suflet. De unde ura asta, de la cine samanta asta de scandal, oameni buni? Cu adevarat ca nu poti pune in nimeni nadejde! Imi pare rau cand vad cata dreptate imi dati cand scrieti ce scrieti. Daca aveam acum niste pietre, ar fi curs mult sange. Prima piatra a aruncat-o, desigur, si de data aceasta, omul pe care l-am ajutat in viata reala cand a fost in nevoie. Yasmina, mai ieri imi multumeai cu caldura si floricele pentru copy-paste-urile stangace ale mele...
|
Tocmai,ca te-am indragit inca decand am venit pe forum,dornica de a invata si a culege informatii! Nu pot sa spun ca postarile tale m-au ispitit vreo data asa cum se intampla cu alte femei!
Am o problema imensa cu oamenii care se cred indreptatiti/pregatiti/formati sa dea altora lectii despre diverse valori unde ei insasi nu exceleza-de aceia ma intreb intotdeauna daca m-as putea folosi de lectiile lor fariseice sau as inchide ochii la postarile lor si mi-as baga degetele in usa,ca sa nu pot sa mai scriu pe forum o vreme...?!?!
Aici nu vb despre tine, fac un ocol dar ai sa vezi unde bat.
Eu vad lucrurile mult mai transant,daca mi-as dori un site primenit as cere mai intai schimbarea atitudinii membrilor; unii useri mai slab duhovniceste au reale probleme cu etalarea gradului"inalt" de spiritualitate pe care unii il expun cu ostentatie(tot dintr-o nevoie satanica de superioritate).
Imi pare atitudinea lor mult mai smintitoare decat un topic in care lumea se injura! De ce? Pt ca sub masca lor cuvioasa si sub postarile absolut sublime si la zi ,date la subiecte profunde ale ortodoxiei,in alte postari sar calul si devin extrem de toxici si veninosi cand vine vb sa puna la punct pe cineva!
Aceste exemple sunt tolerate printre cei buni si sporiti duhovniceste insa cei slabi sau chiar ateii nu sunt stimulati de acest comportament fals,nu pot avansa spiritual in comuniunea cu oameni ipocriti.
Stiu ca acesta este un spatiu virtual,insa prin extrapolare aceasta felie de virtual ne ofera imaginea perfecta a realitatii din care vin acesti oameni,toti farisei care vor sa fie cu postul la zi,cu rugaciunea la virgula si cu candela aprinsa neaparat fara a avea intelepciunea si dragostea bunului samaritean.
Desigur,se intelege ca nu toti membrii forumului sunt astfel,probabil ca numai aceste exceptii mi-au sarit in fata,in rest nu am probleme cu nimeni pe acest vast forum!
Stiu ca nu voi aveti nevoie de mine ci eu am nevoie de acest forum,asa ca voi sta doar ca sa citesc lucruri care ma intereseaza.
Ca veni vb despre asta,trebuie sa fiu sincera si sa spun ca nu prea mi-a placut intamplarea care s-a petrecut la grupul de rugaciune nou infiintat.Mi s-a spus ca am primit invitatie,cand de fapt nu am primit iar cand am scris pe forum modul in care as fi disponibila pt rugaciune,nimeni de acolo nu mi-a raspuns cu o sugestie asa cum as fi asteptat.
Nici o problema,pot lua decizia sa ma rog pt altii independent de grupul de rugaciune dar vreau sa va arat ca nu dati nici o ceapa degerata pe membrii care nu se afla in bisericuta voastra,care nu scriu pe topicele voastre,care nu sunt la nivelul vostru etc.
La fel cum unii mi-au trimis mesajul:"ce mai scrii pe aici,tu nu locuiesti in Romania!"
De aici,comparatia cu biserica=forum.La biserica vine intr-adevar oricine,iar faptul ca eu scriu pe forum aflandu-ma foarte departe nu ar trebui sa-mi micsoreze sansele in ochii nimanui,de aici de pe forum,in special in ochii cuviosilor care locuiesc la propriu,in biserica!!
PS_despre copy/paste:
Am spus ca eu insami valorific acest aspect,deoarece nu gasesc carti pe aici...insa,cred ca atunci cand atingi un nivel deosebit de spiritualitate si intelepciune nu mai folosesti acest obicei.
De aici vine confuzia mea,sunt inconjurata de persoane mai intelepte si profunde decat mine insa cand vine vb sa scoata 2 fraze consecutive prefera sa posteze citate.
Mi-ai spus ca sunt schimbatoare...nu sunt in asentimentul tau! Ti-am multumit pt acel material pe care l-ai postat pt ca a adus pace si iubire in sufletul meu ;totodata faptul ca-i ironizez pe cei care uzeaza cu superioritate citate atunci cand vor sa minimizeze persoanele cu care au o conversatie,nu se incadreaza in aceasta discutie.Sunt absolut situatii diferite,asa incat acel "multumesc"a fost si ramane cat se poate de sincer!!!
Sau alta conditie:topicuri intregi numai de copy/paste unde mi se cere sa particip...pai particip pasiv,adica citind ce se posteaza.