View Single Post
Vechi 19.07.2012, 15:00:45
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
Particula de care vorbesti tu, probabil despre asa zisa particula a lui Dumnezeu, este 99,9% descoperita, mai trebuie cateva cercetari doar.
"Nu pretind ca stiu ceea ce siu ca nu stiu" (Socrate)

Stiina nu implica credinta. Metoda stiintifica nu are defint termenul de credinta.
Stiinta inseamna certitudine, inechivoc, metoda stiintifica asigurand validitatea teoriilor stiintifice.

"Particula lui Dumnezeu" sau "Particula Dumnezeu" sau "bosonul Higgs" este particula elementara din cadrul modelului standard (mecanica cuantica) care sta la baza mecanismului Higgs ce explica modul in care particulele elementare obtin proprietatea de masa.
Confirmarea acestei particule este un pas inainte in mecanica cuantica insa nu defintiv si inechivoc in confirmarea modelului standard. Din nefericire o alta particula elementara a modelului standard: "gravitonul" nu a fost descopterita... si mai "grav", deocamndata nici nu sunt experimente care sa poata pune inechivoc in evidenta existenta gravitonului.

Rugamintea mea este sa nu confundati stiinta cu teologia. Stiinta explica doar modul in care functioneaza acest univers insa nu poate spune care este cauza si nici scopul acestui mod de functionare pentru simplu motiv ca stiinta nu isi propune sa ofere raspunsul la intrebari de acest gen (filozofice). Stiinta se defineste ca fiind: "studiul modului de existenta al universului prin observatie (empirica) si rationament".

Asa cum spuneam, stiinta ofera doar explicatii despre modul de functionare al universului (inclusiv al organismelor, fiziologic) isa interpretarea acestui mod de functionare pentru a se conferi un sens tine de filozofie si teologie (si nu de stiinta). Din nefericire filozofia materialista a cam "acaparat" progresele stiintei... insa din fericire curentul neopatristic ortodox are teologi de mare valoare capabil sa intleaga atat teologia ortodoxa cat si paradigma stiintifica actuala si astfel sa evite izolarea culturala si sociala a ortodoxiei, a Bisericii. Oamenii au nevoie de Hristos, de manutire de Sfanta Sa Biserica... de Sfintele Taine.

Domnul Iisus Hristos sa ne daruiasca har si pace.