Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea
Aveti perfecta dreptate. Dar trebuie sa avem grija. Ideea era ca nu trebuie sa consideram Spovedania un act de rutina... ceva facut superficial. Trebuie sa luam lucrurile in serios si sa punem inceput bun mantuirii. "Cu frica de Dumnezeu si cu Dragoste" sa ne apropiem... Imi cer iertare daca se interpreteaza gresit intamplarea pe care am scris.o. Pe mine ma intareste sa nu fiu superficiala.
|
Bineinteles ca nu trebuie sa fim superficiali in viata duhovniceasca (care implica Taina Sfantei Spovedanii, Taina Sfintei Euharistii) insa motivatia trebuie sa fie dragosta de Dumnezeu (si nu frica de patimi, demoni...)
Am considerat necesar sa fac acele precizari nu cu referire la dvs personal ci avand in vedere faptul ca multi oameni incearca sa se pocaiasca din frica (de demoni, de patimi) si nu din dragoste de Dumnezeu... iar rezultatele sunt dezastruoase intrucat pana nu experimentam , pana nu traim pana nu gustam din iubirea pe care Dumnezeu este gata sa ne-o dea deplin daca ne pocaim, ne smerim sincer... nu putem conlucra cu harul lui Dumnezeu intru Hristos Iisus.
Desigur pedagogia divina include si necazuri in viata omului, caci atunci cand omul sufera, experimenteaza durerea atunci el isi aduce aminte de Dumnezeu... insa consider ca doar omul care se pocaieste din iubire sincera poate ramane lana Hristos Iisus.