Citat:
În prealabil postat de patricia2006
Astazi citind acatistul SF NECTARIE mi-a venit in gand sa caut si sa citesc despre SF PANTELIMON.......am citit viata SFANTULUI si am ramas impresionata de cum a murit......ati auzit de binefaceri si ajutor din partea Sfantului?eu am cautat dar nu am gasit.....chiar imi este drag acest SFANT si mi-ar place sa stiu mai multe........
|
Cred ca nu ai avut acest gand intamplator, mai este putin si pe data de 27 iulie il vom sarbatori pe acest mare Sfant. Si eu am ramas impresionata de viata Sfantului Pantelimon, de modul in care l-a intors pe tatal sau la credinta adevarata, de faptul ca nu dorea recompense materiale atunci cand ii vindeca pe oameni ci inmultea talantul primit de la Dumnezeu. O mare minune facuta de Sfantul Pantelimon o vei gasi chiar in viata Sfantului; daca te vei ruga din suflet si cu multa credinta, Sfantul iti va veni in ajutor, nu te indoi de acest lucru. Si mie imi este tare drag acest Sfant, am participat anul trecut la hramul unei mici bisericute de spital si parintele care a tinut predica spunea ca in cei peste 20 de ani de preotie nu a botezat niciun copil cu numele Pantelimon, voia sa spuna ca oamenii il cunosc prea putin pe acest mare Sfant.