Citat:
În prealabil postat de nutucutu
cind va uitati in curtea ortodoxa analizati oamenii, iar cind va uitati in curtea proprie treceti cu vederea greselile fratilor in credinta ("ca doar sint oameni")?.
|
Nu cred ca ati vrea sa fiti in pielea fratilor mei atunci cand le trec eu cu vederea greselile...

Ca nu ii barfesc in fata ortodocsilor e altceva; nu ar fi frumos. Dar cu ei sunt mai critica decat cu ortodocsii, iar cu mine mai critica decat cu oricare.
In rest, cred ca va grabiti sa spuneti ca ii judec pe ortodocsi. Ce tocmai spusesem e ca nu sunt altfel decat cei din alte culte. E absolut normal sa analizezi eficacitatea unei credinte/sistem religios dupa roadele pe care le produce. Nu trebuie sa incerci toate medicamentele din lume ca sa vezi care te vindeca, ci te bazezi pe observatiile facute asupra celor ce au luat deja medicamente; daca ei se vindeca, cel mai probabil te vei vindeca si tu. Nu ca as si face asta, dar ca sa inteleaga Alin de ce e greu de crezut formula: "numai medicamentul nostru vindeca". Insa daca oamenii raman bolnavi este o problema si cu medicamentul ortodox, si cu cel np.
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Normal ca nu veti fi nicodata ca ei. Daca Domnul nostru ar fi vrut sa fiti sfinta Maria Magdalena v-ati fi nascut acum 2000 ani. Domnul nostru vrea sa fiti sfinta Doriana asa ca v-a dat posibilitatea si resursele sa deveniti sfinta Doriana. Iar drumul cel mai scurt pentru a deveni sfinta Doriana este sa va uitati cu ochi critic numai si numai la dumneavoastra insiva. Nici la ortodocsi, nici la catolici si nici la fratii dumneavoastra de credinta.
|
Va multumesc, aceasta este concluzia la care am ajuns si eu.
Ioan Cezar, nu sunt obiectiva, ok. Rectific, deci: la o analiza subiectiva am constatat ca sunt prea mica, asa cum e si credinta mea.
Va multumesc pentru link.