View Single Post
Vechi 18.07.2012, 09:58:36
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Omul asta este intr-o cautare continua si ar vrea sa gaseasca o cale mai buna, caci simte ca ceva nu e in regula cu el, desi nu isi da seama ce. Insa s-a nascut intr-o familie baptista, este invatat ca baptistii au adevarul, ca ortodocsii sunt idolatri si lumesti, ceea ce chiar vede in jur de multe ori. Deci, din ceea ce stie el, ortodocsii nu au in nici un caz vreun raspuns la intrebarile lui. Asa ca intreaba pe pastorii lui, citeste carti, citeste Biblia, se roaga, etc. Deci cauta raspunsuri. Tu astepti ca un astfel de om sa vina sa intrebe preotii? Ce motiv ar avea sa caute la ortodocsi, din moment ce nu a vazut ortodocsi traitori care sa spuna despre credinta lor altceva decat el a fost invatat?
Intr-adevar, principala invatatura practicata in sectele/cultele np este aceasta: ce deviati sint ceilalti si ce buni sint cei din cultul/secta respectiva. Iar bietul om este incapabil sa vada milostivirea si bunatatea nesfirsita a Domnului, incorsetat fiind de invatatura sectei din care face parte. Vede in jurul lui doar oameni, nu chipul Domnului in acesti oameni. Cauta perfectiunea in oameni (ceea ce nu exista), in loc sa-L vada pe Domnul nostru in oameni. Si de aici nelinistea si cautarea continua.Pentru ca el nu priveste la Domnul nostru ci priveste la oameni. Pe un astfel de om nu cred ca l-ar convinge nici ortodocsii traitori (pentru ca sint destui si nu i-a gasit). Este simplu sa dam vina pe ortodocsi ca nu sint traitori. Stim din Sfinta Scriptura ca nici un traitor ca sfintul apostol Pavel nu a convins pe toata lumea, iar unii, chiar ucenici de-ai lui, l-au parasit.
Citat:
. Noi ne uitam la voi si intelegem ce poate produce ortodoxia si ce am putea deveni daca devenim ortodocsi. Si vedem oameni ca si noi; unii mai credinciosi, altii mai nesuferiti, dar nediferiti in esenta...
FOarte urit ca va uitati analitic la ortodocsi. Domnul nostru ne invata sa ne uitam la noi insine, in permanenta; si sa luptam cu pacatul din noi, cu "eul" din noi. Ce cautati dumneavoastra? Ortodocsi perfecti sau pe Domnul nostru? Nu este foarte ciudat cum toti (si dumneavoastra, si adventistii care au fost pe forum), cind va uitati in curtea ortodoxa analizati oamenii, iar cind va uitati in curtea proprie treceti cu vederea greselile fratilor in credinta ("ca doar sint oameni")? Eu ma uit la secte si inteleg ce produc sectele. Oameni cu o bruma de cunostinte biblice, citeva citate invatate pe de rost, care s-au asezat singuri pe un piedestal de unde analizeaza critic ce se intimpla in curtile vecinilor. De pe piedestalul pe care v-ati asezat va fi imposibil sa vedeti trairea reala si umilinta ortodoxului simplu,om imperfect, dar care se lupta cu imperfectiunea lui. Aceasta este sfintenia de fapt. Nu stim ca insusi sfintul Petru a avut caderile lui? Oare noi putem fi altfel? Sintem niste oameni imperfeti care ducem pe pamant un razboi, care am cistigat sau pierdut unele batalii, dar care continuam lupta.
Citat:
Si sa nu-mi spui de sfinti; dupa ultima autoanaliza obiectiva am constatat ca eu nu voi fi niciodata ca ei, deci nu are nici macar rost sa incerc. Ma multumesc deci sa ma uit la oamenii ca si mine.
Normal ca nu veti fi nicodata ca ei. Daca Domnul nostru ar fi vrut sa fiti sfinta Maria Magdalena v-ati fi nascut acum 2000 ani. Domnul nostru vrea sa fiti sfinta Doriana asa ca v-a dat posibilitatea si resursele sa deveniti sfinta Doriana. Iar drumul cel mai scurt pentru a deveni sfinta Doriana este sa va uitati cu ochi critic numai si numai la dumneavoastra insiva. Nici la ortodocsi, nici la catolici si nici la fratii dumneavoastra de credinta.