Citat:
În prealabil postat de bluester
Ereticii mincionosi fiind : adventistii , penticostalii , baptistii etc. pentru ca ei , prin ereziile lor , deformeaza adevarata istorie a Bisericii.
|
Mai lasă-mă cu Istoria Bisericii, eu vorbeam de Istoria Apostolilor reflectată în Istoria Sacră (Evanghelii, Fapte, Epistole, Apocalipsa) asupra cărora ai revăsat butoiul cu noroi (eretici și mincinoși).
Ți-am pus o întrebare și ai evitat-o: Pentru Biserica Ortodoxă este importantă problema icoanelor? Și dacă e importantă, cum îți explici că aceasta nu se reflectă deloc (dar
absolut deloc!) în cei 60 de ani de istorie sacră?
Citat:
Si din nou spun : noi , ortodocsii , avem mult mai multa incredere in Sfintii Parinti decat in minciunile sectante.
|
Nici eu n-am încredere în minciunile sectare (indiferent din ce zonă denominațională ar veni ele), dar am încredere deplină în Cuvântul lui Dumnezeu.
Citat:
1. Sfantul Ignatie Teoforul (al 3lea episcop al Antiohiei - anul 68).
2. Sfantul Parinte Clement Romanul
3. Sfantul Policarp al Smirnei
4. Papias (ucenicul Sfantului Ioan si prieten al Sfantului Policarp).
.....liar lista se continua.
|
Lista se cam oprește aici, căci restul erau bebeluși, ori nici nu erau concepuți măcar. Iar primii 4 au activat și au luat decizii în Biserică
după moartea sfinților apostoli. Exact cum spuneam în postarea anterioară.
Citat:
Problema introducerii icoanelor a aparut in anii 800. Deci era imposibil sa mai traiasca unul dintre apostoli.
|
Bine măcar că recunoști acest fapt istoric.
Citat:
Insă nu cred ca harul Sfantului Duh (primit la hirotonie) a disparut in cazul Sfintilor Parinti din anii 800.
|
Aceasta e o problemă discutabilă (ba în cazul anumitor sinoade, foarte discutabilă), oricum se bazează pe simple supoziții (cred că, se pare că, probabil că...), Duhul Sfânt nu Se transmite pe linie genetică, ierarhică, ori prin uleiul măsluit. Duhul Sfânt este o Persoană a Dumnezeirii, nu poate fi manipulat așa cum vrea fiștecare.
Citat:
Pe de alta parte , cauza iconoclasmului a fost una politica , deoarece imparatul Leon al3lea a avut cea mai mare influenta.In acea vreme , imperiul roman a fost atacat de arabi(islamici) iar acestia (arabii) au avut multe victorii. Acesta (imparatul) a observat ca musulmanii erau impotriva artei religioase si s-a gandit că si in cazul crestinismului ar trebui scoasa arta religioasa.... iar prin inlaturarea artei religioase , Leon a crezut ca Dumnezeu va ajuta armata romana sa aiba victorii. Tot -odata Leon al-III-lea a observat ca a izbucnit un vulcan (insula Thera) - si s-a gandit ca aceasta izbucnire ar fi avut ca si cauza : mania lui Dumnezeu care se revarsa asupra oamenilor pro-icoane.
Asadar , cauza a iconoclasmului a fost invazia musulmanilor , si nicidecum vreo initiativa a vreunui episcop.
Iconoclasmul a avut si are influenta islamico-iudaica
|
Musulmanii într-adevăr interzic orice fel de artă religioasă, evreii doar pe cea folosită în actul cultic al închinării. Din nefericire, creștinii și-au permis și această invovație cu scopul de a facilita afluxul de păgâni în Biserică. Iar aceștia n-au întârziat să-și facă apariția cu tot bagajul lor cultural și religios. Și uite așa s-a îmbogățit Sfânta Tradiție...
Citat:
Asta chiar mă amuză :)) ... Sa inteleg ca Iisus Hristos nu este Dumnezeu ? daca voi (adventistii) spuneti lucrul acesta inseamna ca e grava situatia.
|
Am spus eu asta? Nici măcar nu L-am pomenit pe Dumnezeu Fiul, pentru că pe El L-au văzut apostolii. Doar că nu l-au pictat! Crezi că dacă ar fi făcut-o, nu includeau poza în cele patru Evanghelii (ori măcar în Evanghelia după Luca) și nu ar fi fost reprodusă cu sfântă rigurozitate de copiști? Dar, NU! Duhul Sfânt care i-a inspirat n-a dorit acest lucru, a dorit doar ca chipul moral al lui Dumnezeu să fie zugrăvit în paginile sfinte și apoi reprodus în caracterul copiilor Lui.
Citat:
Apropo: daca voi adventistii sunteti impotriva Sfintei Traditii (Predanii) de ce nu sunteti impotriva conceptului de Sfanta Treime?? Conceptul de Sfanta Treime este un produs al Sfintei Traditii. Pana la Sindoul Ecumenic al-II-lea (anul 381) nu a existat invatatura despre Sfanta Treime.
|
Conceptul, sau mai exact ideea celor trei Persoane ale Dumnezeirii exista cu sute de ani înainte pe paginile Scripturii, doar termenul de Trinitate a apărut atunci.
Citat:
Iisus Hristos a inviat DUMINICA (ziua de dupa sambata) ! Deci ortodocsii isi aduc aminte de Invierea Domnului in fiecare Duminica ! Ce este greu de inteles in asta ?!
|
Dar a poruncit Hristos lucrul acesta?