Desi eu nu stiu cum as reactiona la o asemenea experienta sinistra,gandurile de acum dinspre maturitate imi vor spune sa ma sacrific macar pt o perioada si sa incerc sa salvez familia,macar sa nu zic ca am dat bir cu fugitii si sa nu port eu vina destramarii unei familii incropite cu atatea greutati si ispite in ziua de azi.
Am spus o perioada,adica as stabili un termen pt cat as putea sa astept restabilirea echilibrului in casnicie;apoi cantarirea minutioasa a detaliilor,in ce circumstante s-a produs adulterul,in unele cazuri nu este decat accidental unde barbatul este un soi de victima,mai slab,mai usor de pacalit,ademenit-in alte cazuri,barbatii care comit adulterul sunt cei care traiesc o obsesie permanenta a relatiilor sexuale,deci traiul cu asemenea specimene nu reprezinta chiar o surpriza!
In cazul de pe urma,vina nu mai este totalitara a adulterinului ci si a celui care l-a acceptat in casatorie cu bunastiinta,cunoscand faptul ca este curvar.
Insa nimeni nu prea este dispus sa-si asume partea lui de vina(dealtfel,eu nici nu caut vinovati ci doar oameni cu o gandire matura care sa duca mai departe firele logicii in asemenea cazuri de esec)!
Oricine isi poate lua lucrurile care-i apartin(mai nou aici intra si copiii)si tranti usa;aceasta alegere este una foarte usoara si convenienta,cel mai greu este sa fi un supraom,sa ierti,sa astepti,sa ai rabdare,sa iubesti,sa nu cazi in deznadejde,sa te sacrifici.
La un singur lucru bun nu se gandeste nimeni...Dar daca cel care a intrat in pacat se caieste,se transforma si poate devine chiar mai bun ca tine?Cum te vei bucura de familia ta atunci?
Copiii pot spune multe intr-o familie dezbinata,la urma urmei te pot chiar invinui ca nu ai avut mai mult tact,dragoste si spirit sa sacrificiu pe care sa-l oferi unui om debusolat=sotului tau,tatal copiilor!
Daca te desparti de el,copiii iti spun de ce ai facut-o;daca nu te desparti,tot ei iti spun de ce nu,asa ca nu cred cum intelepciunea in aceasta problema delicata a cuplului sta in asteptarile copiiilor.
Daca ne luam proprii copiii ca si consultanti este lesne de vazut cat de puerile sunt reactiile noastre in fata problemelor!
Nici nu este vina lor,lasati copiii sa-si traiasca nevinovat copilaria,nu-i mai implicati in problemele voastre si nu le mai cereti parerea in scenarii la care nici voi nu stiti cum sa raspundeti!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|