Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Normal că n-a interzis! Era la mintea cocoșului, din moment ce a interzis toate reprezentările în scop de închinare. În vechiul Israel și pe vremea Domnului Hristos NU EXISTAU ICOANE (reprezentări în scop de închinare). Oare când o să înțelegi acest lucru?
|
Bun zis ! Pe vremea vechiului Israel si pe vremea lui Iisus Hristos nu existau icoane - pentru ca inca se aflau in legea veche. Insa pe vremea primilor crestini si ai Apostolilor au existat icoane : Sfantul Apostol Evanghelist Luca a pictat prima icoana. Iar aceasta afirmatie se afla in istoria Bisericii (Sfanta Traditie). Iar noi ortodocsii (cat si catolicii) avem mult mai multa incredere in scrierile Sfintilor Parinti decat in minciunile ereticilor.
Avem incredere in Sfintii Parinti pentru ca ei au trait in perioada Sfintilor Apostoli. Iar Sfintii Parinti nu aveau de ce sa introduca in Biserica icoanele - in cazul in care icoanele reprezentau idoli.
Evreilor le era interzis sa il picteze pe Dumnezeu , pentru ca ei nu stiau cum arata Dumnezeu. Sfintii Apostoli l-au vazut pe Dumnezeu , si deci si-au permis sa picteze icoane.
Pana cand nu vor intelege lucrul asta, adventistii ?
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Șarpele de aramă a fost un fel de reprezentare(1) a lui Hristos, dar nu în scop de închinare(2). Evreii nu trebuiau să se închine șarpelui, când au făcut-o, se numește că erau idolatri și reprezentarea a fost distrusă, cunoști episodul... Așa că atenție! Folosirea inadecvată a reprezentărilor lui Hristos poate transforma închinătorul în idolatru.
|
Dumneata stii diferenta dintre adorare si cinstire ?
Avem voie sa-l adoram doar pe Dumnezeu. Insa cinstim Biserica ,sfintii, icoanele ,Crucea, si toate cele sfinte.
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Ziua învierii lui Hristos în acel an a fost 16 Nisan- zi de Paște. Dacă aveți sărbătoarea Paștelor (care ziceți că nu e în amintirea ieșirii din Egipt, ci în amintirea Învierii Domnului), ce rost mai are sărbătoarea duminicii?
|
Sarbatoarea Duminicii reprezinta o aducere-aminte (pomenire) a Invierii Domnului.