Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Domnule Eugen, scopul meu nu este de a "obține confirmare" a credinței (confesiunii) mele din partea celorlalți. Îmi este suficient să știu că această confirmare mi-o conferă Scriptura și învățătura Domnului Hristos.
|
Aiurea, esti abonat la o interpretare a Scripturii si traiesti o grava confuzie intre invatatura profetilor mincinosi care stau la baza cultului adventist si Sfanta Scriptura.
Citat:
Sunt de acord cu ce spuneți, dar vedeți dvs... sfințenia și harul nu prea se pot demonstra pe forum, cel mult lipsa acestora transpuse în cuvinte (înjurături, imprecații, ocări, minciuni și aspre judecăți). Nu ne cunoaștem, suntem niște anonimi, niște simple nick-uri, astfel că singura modalitate în a demonstra justețea unei poziții teologice, rămână însăși teologia; o teologie bazată pe Scriptură (spunem noi), ori pe Scriptură și Sf. Tradiție (spuneți dvs.). Dacă noi avem o poziție greșită, ne-o puteți reproșa cu Scriptura în mână.
|
Se poate reprosa dar nu celor orbi si surzi, atat timp cat auzi doar ce vrei si intelegi doar ce vrei nu ti se poate demonstra nimic.
Citat:
Ilie a fost un mare profet și reformator al poporului, din nefericire noi nu ne putem asemăna cu el; putem totuși pe baza Scripturilor (ce includ și Evanghelia- nescrisă la data aceea) să somăm poporul: "Până când aveți de gând să mai oscilați între două păreri!?" (cf. 3 Regi 18,21)
|
Exemplu tipic neoprotestant de falsificare a Scripturilor.
Bagam o mare vrajeala din burta si pe urma trantim la sfarsit un citat din Scriptura care chipurile ne-ar face mare destepti si cunoscatori ai Scripturii si ar da chipurile cuvintelor noastre blegi greutatea Sf. Scripturi.
Unde scrie in Sf. Scriptura ca s-art fi duelat crestinii cu Scriptura?
Ei ascultau de autoritatea Sf. Apostoli, ori voi nu aveti nici o legatura si nici partasie cu Sf. Apostoli, voi ascultati doar de prorocii vostri mincinosi, lupi imbracati in piele de oaie: Miller, Ellen White si altii care i-au ajutat in raspandirea minciunii.