View Single Post
Vechi 16.07.2012, 08:06:38
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ar fi bine sa iei niste lecitina pentru ca vad ca nu m-ai tii minte ceea ce scrii in propriul mesaj.Uite ce mi-ai cerut: "În schimb, tu nu-mi poți indica un verset al VT care să poruncească ura și uciderea vrăjmașului".Ti-am postat ceea ce mi-ai cerut, un verset care sa arate o porunca pentru uciderea vrajmasului. In schimb m-ai exista asa ceva in NT, in Legea lui Hristos? NU!
Ai dreptate, trebuia să fiu m-ai (sic!) specific: "poruncă pentru ucidere" ca făcând parte dintr-un set de legi. Ai fi putut aduce ca dovadă și porunca dată lui Avraam pentru uciderea fiului său.

Citat:
In porunca "Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior,arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânătaie pentru vânătaie" (Iesirea 21:24-25) unde este esenta Legii: IUBIREA?
Vezi, aici faci greșeala, căci pui în aceeași oală toate legile. Să nu amestecăm legea Decalogului cu legile jertfelor, ori legile sanitare. Ce-mi citezi tu face parte din legile civile date pentru bunul mers al societății din vremea aceea. Nu uita în ce context se afla societatea la data aceea. Ce s-ar întampla dacă astăzi o țară ar decreta cu literă de lege "Cui i se ia cămașa, are obligația să dea și haina". Îți imaginezi că în scurt timp acea țară ar deveni patria hoților...

Citat:
Mai e valabil atunci "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"?
Normal că nu mai e valabil! Și nu doar din punct de vedere creștinesc (respectiv al învățăturii lui Hristos), ci și din punct de vedere al Codului Penal din țările secularizate. Dacă scoți un ochi, trebuie să plătești îngrijiri medicale, despăgubiri și eventual să faci și pușcărie.

Citat:
arata-mi UN SINGUR VERSET in care Hristos a spus raspicat sa tinem sabath-ul.
De ce ești absurd? Ce sens avea o asemenea "răspicare" într-o societate în care toți evreii țineau sabatul (ba chiar și străinii din casele lor, conform poruncii), iar Hristos Însuși îl ținea dând exemplu personal? Ar trebui și eu să te întreb când a spus Hristos "răspicat" să nu ne închinăm la chipuri? În acea vreme se închina cineva la icoane ori statui, în afară de păgâni? NU!

Citat:
Hristos a criticat public de multe ori poporul evreu si mai ales fariseii pentru modul superficial in care aplicau legea. Cum se face ca nu i-a criticat pentru modul in care tineau sabath-ul mai ales ca fariseii introdusesera anumite norme la sabath: cati pasi puteai sa faci in acesta zi, etc. care nu se gaseau in lege? De ce?
I-a criticat, oridecâteori prin exemplu personal a încălcat aceste prescripții ale lor. Amintește-ți doar câte vindecări a efectuat în sabat, dând și explicațiile de rigoare.

Citat:
cum ar fi?
Poți începe chiar cu cele două exemple citate deja: duminica și icoanele. Sunt acestea biblice și hristice? A cerut Hristos vreodată să păzim duminica? A cerut El vreodată să ne închinăm la icoane?