View Single Post
Vechi 15.07.2012, 22:25:54
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DianaRoxana Vezi mesajul
recomandarea parintelui la care am fost de a nu actiona pripit, de a avea multa rabdare
Un sfat foarte bun.

Citat:

(stau prost la capitolul rabdare)
În acest caz, este necesar să vă rugați și să lucrați pentru a fi înzestrată cu mai multă răbdare. Răbdarea face parte dintre cele 12 roade ale Spiritului Sfânt. Spre deosebire de darurile Lui, care ni se dau gratuit, adică fără nicio legătură cu meritul nostru, roadele Lui sunt rezultatul cooperării dintre El și noi. Darurile au un singur autor: Spiritul Sfânt. Roadele au doi autori, care lucrează împreună: Spiritul Sfânt și noi. Așadar, răbdarea nu este virtute infuză, ci e ceva care se cere sculptat de Duhul și de noi înșine în inima noastră.

Cam câtă răbdare să aveți ? Câtă are și Dumnezeu. El este modelul nostru. Dumnezeu are cu noi o răbdare uriașă, care ne uluiește pur și simplu. El este capabil să ne aștepte chiar și o viață întreagă. Spre exemplu, pe tâlharul din dreapta l-a așteptat o viață întreagă să se întoarcă la El. Pe mine m-a așteptat decenii. Chiar și acum, când mai cad, încă dovedește multă răbdare, cu toate că acum nu mai am nicio scuză și nu mai pot spune, ca în trecut "nu am știut, Doamne, nici nu Te-am cunoscut !".

Așadar, trebuie să aveți îndelungă răbdare. Dumnezeu operează, de obicei, prin oameni. V-ați gândit că, poate, sunteți agenta Lui în lucrarea de salvare a soțului ? Cum să-l lăsați acum, cum să-l abandonați ? Nu ați vrea ca Dumnezeu să vă abandoneze, așa-i ? Atunci, nu îl abandonați nici dv, chiar și dacă v-ar abandona el (ceea ce, din fericire, înțeleg că nu e cazul). Când v-ați căsătorit, ați promis că veți fi alături de el la bine și la rău. Ați făcut-o, când a fost bine. Acum, lui îi este foarte, foarte rău. Se pare că este bolnav de moarte. Din câte înțeleg, este în mrejele păcatului de moarte al preacurviei. Asta înseamnă că, dacă Dumnezeu i-ar tăia firul vieții acum, cât e deasupra prăpastiei, se va prăvăli în ea într-o clipă și nu va mai ieși de acolo în veci de veci. Sunt sigur că nu asta vreți pentru soțul dv. Sunt sigur că, dacă s-ar întâmpla, v-ar părea rău. V-ați reproșa atunci că nu ați făcut destul, ați încerca, poate, să reparați prin pomeni și altele prescrise, dar ar fi, probabil, prea târziu pentru el.

Așadar, ajutați-l acum, cât este încă ziuă pentru el, nu îl lăsați tenebrelor morții sufletești. Dezvăluiți-L pe Cel de sub văl, pe preaputernicul și dulcele nostru Domn și Dumnezeu. Învățați-l învățătura Lui, care e pentru oameni, ca să le fie lor bine. Învățați-l ce spune învățătura Lui despre chemarea familiștilor, care este de a avea un Dumnezeu în Cer și o femeie pe pământ.

Cum să faceți aceasta ? Nu e necesar, poate nici înțelept, să fiți prea didactică. Tratați-l cu cea mai eficientă armă de propagandă a credinței din toate timpurile: exemplul personal de curăție și iubire.

În Cristos, Domnul nostru,
M.D.

P.S: Și, ca să răspund la întrebarea din titlul topicului: probabil că ideea de divorț e foarte veche în istorie. Dar, divorțul ca instituție juridică, așa cum îl cunoaștem acum, e opera romanilor. Este vorba de romani păgâni, care au divorțat, precum Iulius Cezar, divorțat de două ori. De romani creștini care să divorțeze, eu, unul, nu am auzit.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 15.07.2012 at 22:31:22.
Reply With Quote