Citat:
În prealabil postat de stefan florin
hai sa vedem daca e asa cum spui tu. Ia de aici versetul amice:
"Mergi acum și bate pe Amalec și pe Ierim și nimicește toate ale lui. Să nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimicește și dă blestemului toate câte are. Să nu-i cruți, ci să DAI MORTII de la bărbat până la femeie, de la tânăr până la pruncul de sân, de la bou până la oaie, de la cămilă până la asin". (1 Regi 15:3)
Porunceste aici Dumnezeu uciderea vrajmasului?
|
Parcă era vorba de o poruncă a Legii Vechi, iar am ajuns la Ploiești?
Citat:
Sa iubesti pe Domnul Dumnezeu din toata puterea ta, din tot sufletul tau si din toata virtutea ta NU se gaseste in decalog, dar Legea contine acesta invatatura biblica pentru ca Legea NU SE LIMITEAZA DOAR LA CELE 10 PORUNCI. DACA se gaseste in decalog posteaza-mi versetul biblic. Iar "sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti" DIN NOU NU se gaseste in decalog. Daca e asa cum spui tu posteaza versetul biblic
|
L-a postat Domnul Hristos atunci când a rostit esența Legii: IUBIREA. Iubirea de Dumnezeu și de aproapele. Ce crezi că mai conține Legea și care să nu se circumscrie uneia din cele 10 porunci?
Citat:
numai ca voi adventistii ati facut o intreaga teologie din tinerea sabah-ului.
|
Da, am făcut o întreagă teologie din atașamentul față de Legea lui Dumnezeu, Legea lui Hristos de fapt.
Citat:
Fara asta NU se mantuieste omul. Hristos NICIODATA NU a spus raspicat: oameni buni TINETI sambata! Hristos asta ne-a invatat: sa-l iubim pe Dumnezeu si pe aproapele (vrajmasul) nostru.
|
Aici greșești fundamental, dar FUNDAMENTAL! Adventiștii susțin sus și tare că nu Legea îl mântuiește pe om, ci Hristos. Cât privește virtutea faptelor spre mântuirea omului, Ortodoxia are o sumedenie de dogme nebiblice și nehristice; dar acest aspect îl treci cu vederea...