View Single Post
Vechi 14.07.2012, 20:46:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
E nevoie de responsabilitate, într-adevăr, pentru că nașul își asumă credința pruncului botezat. Însă și nașii, dar mai ales părinții (pentru că în casa lor crește copilul) sunt datori să fie ei înșiși adevărați creștini, ca să-și crească în credință copiii. Mi se pare foarte grav că botezul se săvârșește de multe ori formal. Preoții mai responsabili stau de vorbă cu părinții pruncului și cu nașii înainte de botez, le cer acestora o minimă pregătire. Toți ar trebui să știe că-și asumă o misiune foarte importantă, că și de ei depinde credința pe care o va avea sau nu, respectiv mântuirea pruncului pe care-l țin în brațe.
Formalismul ne dă încă mult de furcă.
Deci toata responsabilitatea e a nasilor... Iar nasii sunt asa cum sunt majoritatea ortodocsilor: neinvatati si ei de catre nasii la randul lor. Deci slabe sanse de catehizare. E trist. Se spune ca poporul piere din lipsa de cunostinta...

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Dau exemplu familia mea : Cand eu am inceput sa ma trezesc la realitate si sa ma apropii de Biserica - le spuneam si celorlalti din familia mea sa vina la Biserica pentru a se convinge cat de frumos este. Am incercat aproape un an sa-i conving ... insa am observat ca NU vroiau.
Am purtat discutii contradictorii lungi si cu toate ca eu aveam dreptate de cele mai multe ori , nu am reusit.Si preotul a incercat ... dar familia mea nu a vrut.
Cu forta nu-i pot aduce. Si nu mi-a ramas nimic de facut , decat sa ma rog pentru ei...altceva nu pot sa fac.
Ai dreptate. Oamenii sunt prea inglodati in pacate ca sa mai raspunda prea usor chemarii lui Hristos. Este o lupta grea, care nu se duce numai cu cuvantul. De multe ori este nevoie de ani de rugaciune sustinuta pentru mantuirea lor, iar mai apoi de chemare. Insa se poate totusi. Luptand in rugaciune pentru cei dragi ai nostri devenim si noi partasi patimilor lui Hristos pentru ei, suferind pentru soarta lor vesnica si cerand pentru ei de la Dumnezu mila Sa.

Nu intotdeauna este intelept sa vorbim oamenilor despre Hristos, dar rugaciunea este intotdeauna binevenita si deschide calea catre ascultarea cuvantului.

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Biserica se roaga pentru toti oamenii in fiecare Sfanta Liturghie.
Dar cei mai multi nu stiu asta. Ei vor afla de faptul ca Bisericii ii pasa de ei atunci cand cineva va veni sa puna umarul la suferintele si cautarile lui, cand cineva ii va arata dragoste si mila in Numele lui Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14