View Single Post
Vechi 14.07.2012, 19:58:47
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Fara vreo intentie de a polemiza, dar din perspectiva unei persoane care nu a cunoscut comunismul decat din relatari si din carti, am inceput sa pun la indoiala faptul ca "pe vremea aceea" erau atat de multi oameni corecti, onesti, morali, ospitalieri educati, preocupati sa isi educe copiii etc. Cred - si mi-ar placea tare mult sa gresesc - ca atunci, ca acum, multi se dadeau dupa duhul lumii si nu aveau niste principii bine inradacinate. Era incurajat de societate, de partid un anumit set de valori, atunci acela era urmat, ca sa nu vina represaliile, rusinea, oprobriul public. Acum e promovat alt set de valori, cu mult mai facil de indeplinit, apai asta e preluat, ca, deh, trebuie sa fim si noi in randul lumii. Sincer, eu nu as da doi bani pe o moralitate implementata social sau politic. Se duce spoiala la prima revolutie.
Suntem frunze batute de vant. Se intampla sa mai bata si vanturi favorabile, sa mai fie si primavara, dar in absenta lui Hristos si a principiilor crestine, tot sub un vraf de frunze moarte ajungem.