Subiect: filioque
View Single Post
Vechi 13.07.2012, 16:58:06
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
"Sunt smerit dar vreau sa se stie" :D
"Hai sa ne mandrim cu nevrednicia" :P
Nu ma supar... dar imi permit sa te rog sa iti aducti aminte de mine in rugaciune, ca doar se va mlostivi Domnul si ma va izbavi de: mandrie, slava desarta...
Spun Parintii ca de aceste doaua patimi si duhuri necurate numai si numai mila lui Dumnezeu ne poate izbavi.

Domane ajuta. Har si pace Domnul sa ne daruiasca!

Am (si) alte postari prin care ma incadrez cu brio la categoria asta grea, dar aici, really, vreau sa-l menajez pe domnul Lucian.
L-am exasperat alta data cu speculatiile mele, pentru el ozenistico-fantastice, pe care le-a catalogat imediat inchizitorial –erezii -.
Imi pare ca daca nu recunoaste exact formularea din catehism in postarile mele, considera ca e doar parerea mea, si daca el n-a mai auzit-o pana acum, e clar erezie.
M-a gratulat cu epitetul asta, de vreo cateva ori, doar pt. ca i se parea lui ca () continutul speculatiilor mele nu e formal identic in litera cu continutul invataturii bisericii, standard formulat in catehism, in opinia mea, niciodata epuizabila.
Oi fi zicand eu destule inadvertente, parelnicii stupide, ambiguitati sau forumulari ambivalente interpretabile, n-am pretentia ca as fi negreselnica, insa de aici, pana la a contrazice in cunostinta de cauza invatatura bisericii, caci asta e erezia, ma gandesc ca totusi n-oi fi ajuns.

Har si pace!
Reply With Quote