Citat:
În prealabil postat de Adrianna
Iar concret la intrebarea legata de cartea "Despre suflet" o citesc pe cea scrisa de Aristotel, sunt aproape la jumatatea cartii, si v-am spus ca astept si raspunsul evreiesc la intrebarea legata de suflet, inca este in curs...
|
Asa cum am afirmat in postarea de pe alt topic:
Socrate inainte de moartea la care a fost pe nedrept osandit a spus: "Daca se va gasi cineva care sa imi arate, sa imi explice, sa pot "vedea", cauza existentei universului si a omului, cu siguranta l-as urma".
Despre suflet Socrate afirma ca nu poate exista decat daca se impartaseste cumva de divinitate. El a gasit solutia aceasta afirmand ca sufletul este nemuritor datorita "substantei sale" care se impartasest de esenta "bine, frumos".
Nu intru in amanunte intrucat in studiile pe care le efectuati, profesorii va vor indruma.
Toutusi doresc sa atrag atentia cu acesta ocazie ca invatatura "purgatorului" specifica teologiei romano-catolice, se bazeaza tocmai pe filozofia antica greaca. Teologia ortodoxa este cu totul straina de invatatura purgatoriului (fiind imposibila o asemnea conceptie in teologia ortodoxa).