Citat:
|
În prealabil postat de veilur
Stiti ce ma mira pe mine astazi? ca unii preoti nu mai intreaba pe cel venit la marturisire, ci il lasa pe el sa spuna,
|
Veilur, ai incredere in preoti si in acest fel de a spovedi. Ei stiu BINE ce fac si stiu PE CINE sa incurajeze si pe cine NU, nu te indoi de puterea lor de intelegere a oamenilor si a psihologiei umane... Tine minte ca nu esti la scoala cind vrei ca profesorul sa te incurajeze sa dai din tine, la spovedanie trebuie sa marturisesti liber , DIN VOINTA TA, nu ca la interogatoriu(asa cum ne-am obisnuit), de cele mai multe ori nu este un dialog de incurajare, ca si cum zici in sinea ta...hai sa le spun ca m-a prins, deoarece cind ajungi sa faci acest lucru STAREA TA SUFLETEASCA s-a schimbat si nu mai esti sincer ci devi FORTAT DE "imprejurari" si incepe sa ia- forma unei justificari, da am facut, deoarece...m-a fortat societatea, de ex.. Fa-ti lista din timp si daca nu vrei sa le spui pe toate nu o face, ...mai poti veni si altadata cind vei hotari tu, Parintele te va intelege!...:rolleyes: